Maradandó fogyatékosságot okozott egy részeg nyugdíjas sofőr Tahitótfalun

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A szentendrei rendőrök befejezték egy 2019-es közúti közlekedési baleset vizsgálatát. A gyanú szerint a részeg sofőr elsodort két kerékpárost.
Vágólapra másolva!

Egy idős, leányfalui férfi 2019. november 30-án kora délután Tahitótfalun autózott, amikor a Szentendrei úton három előtte haladó kerékpáros előzésébe kezdett.

A manőver közben a kocsi oldalával elsodort két biciklist, akik felborultak és megsérültek.

A rendőrök a helyszínen megszondáztatták a 62 éves sofőrt. Kiderült, hogy részeg, bevitték a kapitányságra, hogy újabb mintát vegyenek tőle. A kirendelt szakértő véleménye szerint a nyugdíjas vérében 1,86 g/l ezrelék, vizeletében peidg 2,31 g/l ezrelék volt az etil-alkohol koncentráció. Az értékek alapján a férfi a baleset idején "közepes fokú alkoholos befolyásoltság" alatt állt.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A balesetben megsérült két kerékpáros töréses, zúzódásos sérüléseinek orvosszakértői vizsgálata egyiküknél enyhe értékű maradandó fogyatékosságot állapított meg,

mivel a farokcsont törése félficammal gyógyult.

A másik sérültnél közepes fokú maradandó fogyatékosság alakult ki - a jobb kulcscsont töréssel összefüggésben vállízületi mozgásbeszűkülés következett be. A sofőrt maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetéssel gyanúsították meg. Kihallgatásán először nem tett vallomást, majd írásban részletesen beismerte a terhére rótt bűncselekményt. A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a sofőr ellen indított nyomozást lezárta, az ügy iratait pedig vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.