Két kutyakiképző hétfő délelőtt gyakorlatozott Rácalmás közelében a Kis-Duna-ághoz közel, amikor az egyikük kutyája belekerült a vízbe. A férfi utánament, majd elmerült. A kollégája a kiképzéshez használt vastag, úgynevezett csibészbundában próbálta kimenteni. A Metropol információi szerint a ruha megszívta magát vízzel, ezért ő is elmerült. Az egyikük holttestét tegnap megtalálták a hatóságok.

A pálhalmi börtön két kutyakiképzője szökési gyakorlatozást tartott hétfő délelőtt Rácalmáson, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen. A Duol.hu információi szerint a Kis-Duna-híd aljától pár méterre van egy veszélyes, 15-20 méteres gödör, amit az örvények alakítottak ki. A víznek ott nagyon erős a sodrása. Ha valakit elkap egy örvény, nem tud kiúszni belőle. A partszakaszon korábban is történt már tragédia.

A Zsaruellátó magazin közösségi oldalán egy szemtanú azt kommentelte, hogy a két kiképző csibészbundában, vagyis a kiképzésnél használt vastag ruhában volt, amikor elmerültek.

"Kutyákat fogattak, csibészbundában volt Laci. Pontosan nem tudom, hogy Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utána ment. Ott került zűrbe Dávid.

Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibészbundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibészbunda megszívta magát, és lerántotta őt is.

A többi képzésen résztvevő próbált segítséget nyújtani, valamint azonnal segítséget kérni. Úgyhogy nem hajóról, és nem csónakban gyakoroltak. Parton álltak, ott tevékenykedtek. A média ferdít. A szonár látta őket, de még nem sikerült felszínre hozni a bajtársakat. Egyikük párja kismama. Felfoghatatlan a veszteségünk " - írta a szemtanú.

Nagyon nehéz a kutyakiképző-felszerelés

A Metropol megkeresett egy kutyakiképzőt, aki elárulta, hogy pontosan hány kilót is nyom a ruha. Mint kiderült, a férfi az egyikükkel beszélt is korábban. 

Két kutyakiképző holttestét keresik a Dunában 2022 júliusában a TEK-esekForrás: Origo

"Az egyiküket személyesen ismertem, nagyon jó embernek tartom. Valószínűleg a Lacin bunda lehetett. Ennek a védőfelszerelésnek csak a felső része több mint 10-20 kilós, az egész ruha akár 30 kilót is nyomhat. Azért van így kitalálva, hogy a kutya ne tudja átharapni. Ez a felszerelés teljesen merevvé teszi a karokat. Azért gyakorlatoznak a parton is, mert előfordulhat, hogy fogolyszökés esetén a vízen keresztül próbálnak menekülni a rabok" - mondta a lapnak a kiképző.

A hatóságok tegnap délután, a Kis-Duna-híd közelében megtalálták a vízben az egyik elmerült kutyakiképző holttestét. A társát viszont még keresik.