A FINA vizsgálatot indított Harvey budapesti bántalmazása miatt

Mary-Sophie Harvey, úszás, úszó, medál
Japan's Rika Omoto (L) and Canada's Mary-Sophie Harvey (R) reacts after competing in the women's 200m medley semifinals during the Budapest 2022 World Aquatics Championships at Duna Arena in Budapest on June 18, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA) csütörtökön vizsgálatot indított, mert Mary-Sophie Harvey kanadai úszó azt állítja, a budapesti világbajnokság során egy éjszaka bedrogozták, másnap pedig agyrázkódással és zúzódásokkal ébredt.
Vágólapra másolva!

A FINA illetékesei közölték, tisztában vannak a 4x200-as váltó tagjaként vb-bronzérmes úszó nyomasztó és aggasztó kijelentéseivel, és kapcsolatban állnak a kanadai szövetséggel, illetve a magyar szervezőbizottsággal az ügy tisztázása érdekében.

Emlékeztettek, hogy a FINA tavaly komoly intézkedéseket fogadott el a sportolók védelme érdekében, és egy független személyt bíztak meg a történtek kivizsgálásával.

Omoto Rika és Mary-Sophie Harvey a Duna Arénában 2022. június 18-án Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A 22 éves Harvey a közösségi oldalán azt írta,

a budapesti verseny utolsó napján bedrogozták, és a kiesett órák után agyrázkódással, bokarándulással és a testén további zúzódásokkal került kórházba.

Hozzátette, négy-hat órán át lehetett öntudatlan állapotban, mert ennyire nem emlékszik. Az orvosoktól és a pszichológusoktól kapott ellátását a lehető legjobbnak nevezte.

A bejegyzésből nem derül ki pontosan, hogy a vb múlt vasárnapi zárónapján, vagy az úszóversenyek utolsó napján történt-e az eset, mert utóbbiak bő egy héttel korábban véget értek.