Orbán Viktor: Szankciók helyett fegyverszünet és béketárgyalások - videó

Orbán Viktor miniszterelnök, Brüsszel,
Brüsszel, 2022. június 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az EU kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján 2022. június 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Szankciók helyett fegyverszünet és béketárgyalások. Európa gazdasági bajaira csak a béke jelent megoldást! – írta közösségi oldalán megosztott videójához Orbán Viktor. A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúja egy részletét osztotta meg, a felvételeken pedig látható, ahogyan az EU-ban, vagy éppen a V4-ekkel tárgyal.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a videóban felidézte:

Magyarország a szankciókat mindig is ellenezte.

A kormányfő a szankciók első felvetésekor arra kérte az uniós vezetőket, hogy higgyék el neki, hogy a szankciókkal nem lehet segíteni Ukrajnán. Szerinte ugyanis úgy kellene segíteni keleti szomszédunknak, hogy az Ukrajnának jó legyen, nekünk meg lehetőleg ne legyen rossz.

– jelentette ki a miniszterelnök. A kormányfő szerint a brüsszeli vezetőknek el kellene ismerniük, hogy rosszul kalkuláltak, a szankciós politikát meg kell változtatni.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j), Olaf Scholz német kancellár (j2) és Kiril Petkov bolgár kormányfő az Európai Unió és a Nyugat-Balkán csúcsértekezletén, amelyet az EU kétnapos csúcstalálkozójának keretében tartanak Brüsszelben az esemény első napján, 2022. június 23-án. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

– vetítette előre videója végén Orbán Viktor.