A 15 éves Soma testének 60 százaléka megégett, amikor meg akarta menteni a barátját

Hat órát töltött az óceánban a fiú, most felébredt a kómából kóma gyerek kórház gyerekkéz
Az egyik 12 éves fiút súlyos hasi sérülésekkel szállították a Huszti Járási Kórházba (illusztráció).
Vágólapra másolva!
A barátját próbálta menteni a 15 éves fiú, amikor súlyos áramütés érte - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A 15 éves kenus, Csáky Soma bajban lévő barátja segítségére sietett április 4-én, aki egy tehervonat tetejére mászott a sárospataki vasútállomáson, és mindketten nagyfeszültségű áramütést szenvedtek. Barátja tíz nappal később a kórházban meghalt, Soma viszont annak ellenére túlélte az esetet, hogy

testfelületének majdnem a 60 százaléka megégett, emeleltt súlyos koponya- és lábtörést szenvedett.

Volt kitől örökölnie a küzdőszellemet: édesapja, Csáky László a néhai Ludasi Róbert vezette, legendás csepeli kenus csapat tagja volt, azon kevesek egyike, akik le tudták győzni a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics Györgyöt is.

"Soma hetven napot töltött a Bethesda Kórház égésintenzív osztályán, a hatvanadik nap környékén érkezett arra jel, hogy túlélheti. Innentől kezdve úgy fogtuk fel, hogy új lehetőséget, új életet kaphat" – mondta a Blikknek az édesapa.

Ehhez persze, évekig tartó rehabilitációra van szükség: Soma testfelületének nagy százaléka sérült. Lábizmainak jelentős részét is elveszítette, jelenleg járókerettel képes járni.

A következő minimum egy évben a teljes testét és a fejét is takaró kompressziós ruhát fog hordani,

később pedig a különböző korrekciós műtétek mellett hajbeültetésre, fülpótlásra, hegkezelésre, arcplasztikai műtétekre is szükség lehet. A szülők jelenleg képesek fedezni a rehabilitációval járó mindennapi költségeket, azt viszont egyelőre nem tudhatják, a későbbiekben milyen kezelésekkel és kiadásokkal kell szembe nézniük.

A címlapi / social media kép illusztráció.