Vonattal ütközött egy kaposvári család autója, egyikük meghalt

Vágólapra másolva!
Egy kaposvári férfi a családjával együtt autózott, amikor nem látta, hogy a vasúti átjárónál piros a lámpa és összeütközött a vonattal. Az egyik utas kirepült és meghalt.
Vágólapra másolva!

A férfi mellett a rokonai ültek, gyerekeket is vitt a kocsijában tavaly szeptemberben. Az utasok közül csak ketten voltak bekötve. Sántos felől haladtak a 610-es főút felé, amikor az egyenes úton lévő vasúti átjáró sorompója pirosan világított. Ez messziről is jól látható, a férfi mégsem lassított, hanem egyenesen behajtott az átjáróba. Éppen ekkor ért oda a gyorsvonat.

Hiába fékeztek és próálták elkerülni az ütközést, nem sikerült. A karambolban az autó megpördült, kidöntötte a sorompót és a sínek mellett állt meg.

Forrás: Ügyészség.hu

A kocsiban jobb oldalon, hátul ülő utas a balesetben kirepült az autóból és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A sofőrön kívül még három embert vittek kórházba súlyos sérülésekkel. Az ügyészek közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel és közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásával vádoljáj a férfit. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje 4 év fogházbüntetésre és 5 évre tiltsa el a vezetéstől.