Lefejelt egy focistát egy dühös szurkoló Nógrádsipeken

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy 52 éves szurkoló egy labdarúgó mérkőzés után olyan erővel fejelt meg egy játékost, hogy annak eltört az orra. A Balassagyarmati Járási Ügyészség ügyészei börtönbe küldenék. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint tavaly ősszel, 2021. október 24-én Nógrádsipeken megyei III. osztályú bajnoki mérkőzést játszott a nógrádsipeki és a ludányhalászi labdarúgó csapat. A meccs lefújása után a játékosok összevesztek, melyet a hazai csapat egyik tagja megpróbált csitítani.

Az egyik szurokló odalépett hozzá, és lefejelte.

A szurkolónak azon túl, hogy orrcsonttörést okozott, a nyilvános sportrendezvényen tanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásáért is felelnie kell a bíróság előtt. A büntetett előéletű, visszaeső féfivel szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség súlyos testi sértés és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat, vele szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvények látogatásától eltiltás kiszabására indítványozta. Emellett azt szeretnék, ha a közel 23 ezer forintos bűnügyi költséget is megfizetné.

Forrás: Origo

Arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról 1 év 6 hónap börtönbüntetés, 2 év közügyektől eltiltás, valamint 1 év sportrendezvények látogatásától eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt a vádiratban. Mivel az 52 éves támadó felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt követte el ezt a bűncselekményt, elítélése esetén annak az egy év időtartamú szabadságvesztésnek a végrehajtását is el kell rendelni.