Az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt nőnek az árak a háborúhoz közeli országokban

Vágólapra másolva!
Az orosz–ukrán háború, az annak nyomán kialakuló energiaválság és az elhibázott brüsszeli szankciós politika egész Európa gazdaságát válságba taszítják. A szankciók a háborúhoz közel eső országokban emelték fel leginkább az árakat - írja a Pénzügyminisztérium közleménye.
Vágólapra másolva!

A magyar kormány Európában egyedülálló módon rezsicsökkentéssel, élelmiszerárstoppal, benzinárstoppal, kamatstoppal, a családtámogatások és a nyugdíjak értékének megőrzésével védi a családokat.

A Központi Statisztikai Hivatal mai adatai szerint szeptemberben átlagosan 20,1 százalékos inflációt mértek éves alapon. A kormány célja, hogy a háborús inflációval szemben megvédje a magyar családokat,

ezért döntött a rezsicsökkentés fenntartásáról, a benzinárstop, a kamatstop és az élelmiszerárstop meghosszabbításáról.

A nyugdíjasokat védi, hogy a költségvetés a szankciós válság ellenére is biztosítja az inflációs nyugdíjkiegészítés, a nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj kifizetéséhez szükséges forrásokat. A rekordmagas foglalkoztatás, az alacsony munkanélküliség és a folyamatosan emelkedő bérek is hozzájárulnak a háborús infláció kedvezőtlen hatásainak mérsékléséhez.