Bakondi: Európai megoldásra van szükség

BAKONDI György
Budapest, 2022. július 6. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a fokozódó migrációs nyomásról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 6-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Bakondi György, a miniszterelnök biztonsági főtanácsadója a Heti TV pirkadat című műsorában beszélt a migrációról.
Vágólapra másolva!

A főtanácsadó emlékeztetett a nemrégiben lezajlott magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozóra. A megbeszélésen több téma is szóba került, de ezek közül a legfontosabb az illegális migráció ügye volt. A tárgyaláson a három ország vezetői beszéltek azokról a magyar javaslatokról, amelyeket az Orbán kormány 2015 óta tett le az Európai Közösség asztalára is. Mint Bakondi György megjegyezte, ez a három ország különösen érintett a nyugat-balkáni migrációs nyomásban, ezért is kellett megbeszéléseket tartani.

A főtanácsadó véleménye szerint az illegális migráció tekintetében 2015 óta Európa és a nemzetállamok közötti véleménykülönbség nem csökkent. Ez nagyon nem jó, tette hozzá, az illegális migráció ellen európai megoldásokra van szükség. Amennyiben ez nem valósul meg, akkor a nemzetállamok kénytelenek maguk megtenni a szükséges védekező lépéseket. Pedig Brüsszelnek meg kell értenie, Európának ebben az ügyben egységesnek kell mutatkoznia.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.