Tizennégy kiló kábítószert foglaltak le a győri rendőrök - videó

kábítószertermesztőt fogtak a győri rendőrök 2022 októberében
kábítószertermesztőt fogtak a győri rendőrök 2022 októberében
Vágólapra másolva!
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Győri Rendőrkapitányság munkatársai kábítószer kereskedelem bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt szervezték meg két férfi elfogását.
Vágólapra másolva!

Október 14-én több házban is tartottak házkutatást a rendőrök. A 24 éves M. Márk győrújbaráti lakásában

98 tő kifejlett indiai kendert,

valamint műanyag vödrökben tárolva nagy mennyiségű zöld színű kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, zacskókba csomagolva kábítószergyanús rózsaszínű tablettákat, valamint a hűtőszekrényből nagyobb mennyiségben kábítószergyanús fehér port találtak és foglaltak le. A növények fejlődését professzionális eszközökkel, infralámpákkal, öntöző- és levegőztetőrendszerrel biztosították.

kábítószertermesztőt fogtak a győri rendőrök 2022 októberében Forrás: Police.hu

M. Márk másik győri lakcímén is megjelentek és nem eredménytelenül kutatták át. Különböző zacskókba csomagolva nagy mennyiségű kábítószergyanús fehér port, rózsaszínű kábítószergyanús tablettákat, valamint zöld színű anyagmaradványt foglaltak le innen és ezen a helyszínen is professzionális cannabis ültetvény üzemeltetéséhez szükséges eszközöket, gépeket találtak.

Mivel a nyomozás során kiderült, hogy M. Márk a bűncselekményt egy 39 éves, győri férfivel együtt követte el, a rendőrök Ü. Pétert is el akarták fogni,

de ő elmenekült, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A férfi győri lakását viszont anélkül átnézhették, hogy ő még szökésben van. A győri lakásból is kábítószergyanús fehér por valamint zöld színű anyagmaradvány került elő. Amikor megérkeztek, a lakásban találták a férfi barátnője, akit a rendőrök kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozók M. Márkot jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségen a férfi letartóztatását.