A magyarországi dollárbaloldalnak már saját szavazói sem hisznek

Vadai Ágnes; Varju László; Gyurcsány Ferenc Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Budapest, 2015. március 17. Varju László, Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes (b-j), független képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. március 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A baloldal még egy mérsékelt, kormánykritikus szavazóval sem képes azt elhitetni, hogy valódi alternatívái lenne a kormánypártoknak – mondta az Origónak adott interjúban Rotyis Bálint. A Nézőpont Intézet elemzője szerint miután tartalmi mondandójuk nincs, csupán a stílusukkal próbálnak kitűnni. Hozzátette: az ilyen politikusok jelenléte elszomorító.
Vágólapra másolva!

A kormány kitart a rezsicsökkentés mellett, ami azt jelenti, hogy minden magyar család körülbelül 181 ezer forintot kap a támogatott rezsin keresztül – minderről Orbán Viktor kormányfő beszélt az azonnali kérdések órájában szerdán az Országgyűlésben. Miért fontos, hogy a kormány példátlan mértékben segíti a magyar családokat a háború okozta válsághelyzetben?

A jobboldal számára kiemelt cél a magyar családok támogatása, ugyanis a nemzet, a közösség alapját a családok jelentik. Ahhoz, hogy a magyar családok fennmaradjanak, elengedhetetlen a stabilitás, a kiszámíthatóság, főleg az ehhez hasonló válságokkal teli években.

Az elmúlt évek kormányzati munkájának köszönhetően a családalapítás, a gyermekvállalás már nem kockázatként vagy veszélyként él a magyarok fejében.

Ha a magyar kormány úgy döntene, hogy nem támogatja a magyar családokat ilyen mértékben, akkor hosszú évek munkáját tenné semmissé, és meginogna a családalapítás előtt állók bizalma a kormánnyal szemben. Ennek negatív következményeit, többek között a gyermekvállalás csökkenését már egyszer átélhettük a Gyurcsány-Bajnai-kormányzat idején.

A baloldal ismét bebizonyította a parlamenti ülésen, hogy milyen intellektuális szinten van. Ön szerint hogyan értékelik a választók a baloldali képviselők modortalan és tiszteletlen hozzáállását?

A magyar baloldal egyre inkább elveszíti kapcsolatát a többségi társadalommal, és egyre radikálisabb, agresszívabb stílust, viselkedést vesz fel.

Jól láthatóan a baloldali politikusok nem azért mennek be az Országgyűlés üléstermébe, hogy valódi vitát folytassanak, hanem hogy bekerüljenek a hírekbe. Ez a hírnév viszont mindössze arra elég, hogy legfeljebb pár órára a címlapokra kerüljenek.

Gyurcsányék csak a hírekbe akarnak bekerülni Forrás: facebook.com - Gyurcsány Ferenc

A szavazótáboruk legszűkebb, legagresszívebb részét ezzel a stílussal és viselkedéssel ugyan ki lehet elégíteni, de még egy mérsékelt, kormánykritikus szavazóval sem képesek azt elhitetni, hogy valódi alternatívái lennének a kormánypártoknak. Továbbá a baloldal azt is elfelejti, hogy a szavazók többsége pártállástól függetlenül elvárja, hogy egy országgyűlési képviselő méltóságteljesen tudjon viselkedni az Országgyűlés üléstermében.

Miközben a baloldal szidja a kormányt és annak intézkedéseit kritizálja, a brüsszeli szankciókat támogatják, és még tovább erőltetik Ukrajna támogatását is. Miért teszi ezt a baloldal, és milyen károkat okozhat ez Magyarországnak?

Amint napvilágra került, hogy a baloldal amerikai pénzekből kívánt választást nyerni Magyarországon, senkiben sem maradhat kétség a felől, hogy ezek a baloldali pártok nem a magyar érdekeket képviselik itthon és a nagyvilágban.

Gyurcsányék felismerték, hogy legfeljebb egy teljes gazdasági összeomlás teremthet számukra arra lehetőséget, hogy újra hatalomra kerüljenek. Ezért küzdenek azért, hogy a magyarok pénzét ne Magyarország kapja meg, hanem inkább a szomszédos Ukrajna.

Ebben a küzdelemben Brüsszelben szövetségesekre találtak, viszont most áprilisban bebizonyosodott, hogy kívülről nem lehet megbuktatni az Orbán-kormányt. Továbbá az is kiderült, hogy az uniós források visszatartása ellenére is képes a kormány a szankciók okozta válságot kezelni. 12 év folyamatos választási kudarca után jobban járna a baloldal, ha felismerné, hogy magyarellenes politikával Magyarországon nem lehet választást nyerni.

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője (k) napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

Gyurcsány Ferenc nem ment el az általa kezdeményezett országgyűlési vitanapra, a pártjának pedig egyetlen politikusa sem jelent meg az eseményen. Mit üzen ez a baloldal hozzáállásáról és munkamoráljáról?

Úgy tűnik, hogy ezt a vitát is csak azért kezdeményezték, hogy egy rövid időre bekerüljenek a hírekbe, és azt a látszatot keltsék, mintha foglalkoztatná őket az oktatási rendszer. Jól láthatóan nem értik a baloldalon, hogy egy politikus feladata több annál minthogy néha-néha elmegy egy tüntetésre és a közösségimédia-oldalára kitesz egy képet önmagáról. Egy valódi országgyűlési képviselő feladata, hogy mindennapos kemény munkával kitartóan képviselje a szavazóit. Ennek egyik alapvető módja pedig nem más, minthogy az adott képviselő elmegy a parlamenti vitákra.

A Momentum képviselője, Bedő Dávid a szerdai parlamenti ülésen a miniszterelnököt annak rezsiszámlájáról kérdezte, és gúnyolódva viselkedett, de Szabó Tímea sem tudta, mi a jó modor. Mi lenne ma, ha a baloldal lenne a kormányrúdnál?

Ma a baloldali politikusok többsége percember. Minden egyes parlamenti felszólalásuk alkalmával csak azt nézik, hogy miként tudnának néhány pillanatra megjelenni a nyilvánosság előtt.

Miután tartalmi mondandójuk nincs, amire emlékeznénk, sőt talán már ők sem törekednek tartalomra, csupán a stílusukkal próbálnak kitűnni. Az ilyenfajta politikusok jelenléte elszomorító, de ha kormányra kerülnek akkor egészen veszélyesek. Ennek veszélyeit láthatjuk Nyugat-Európában. Olyan emberek kerülnek döntési pozícióba, akik a felelős döntések helyett inkább beöltöznek ukrán zászlónak, csakhogy az interneten mindenki róluk beszéljen. Ha a baloldal győzött volna Magyarországon, akkor ugyanezt látnánk. Önálló gondolatok nélküli politikusok ripacskodnának a mainstream balliberális médiában, és közben egymást marnák a kormányzati pozíciókért és az ezekből származó pénzügyi előnyökért. Közben meg Magyarország ugyanúgy gazdátlanul tengődne a nagyvilágban, mint most azt Budapest teszi.