Tüntetés Budapesten

Országos Élőlánc, pedagógus, sztrájk, sztrájk a pedagógusokért, tüntetés, Egységes Diákfront, Pala Mozgalom, Szabadság híd, 2022.11.18.
Vágólapra másolva!
November 18-ra ismét tüntetést szerveztek Budapesten. Péntek reggel háromnegyed 8-tól Pesten és Budán is több helyen élőláncot csinálnak a tüntetők, emiatt dugóra kell számítani a belvárosban. 
Vágólapra másolva!
Tüntetés Budapesten november 18-án Fotó: Csudai Sándor - Origo

A tüntetés a pedagógusok béremeléséért zajlik, amit viszont kizárólag a tüntető tanárokat hergelő baloldal akadályoz. Legutóbb október 27-én tüntettek, akkor a Gyurcsány-család hívta utcára az embereket, több felhívásban is.

A pénteki tüntetésen is sorra jelentek meg a baloldali politikusok, többek között Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Jámbor András és Fekete-Győr András.

A szakszervezetek november 7-én tárgyaltak legutóbb a kormánnyal, ekkor az a döntés született, hogy a kormány 2025. január 1-ig felzárkóztatná a pedagógusbéreket a diplomás átlagkereset 80 százalékára. Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentett be soha nem látott mértékű pedagógus-béremelést, ehhez megállapodás kell az Európai Bizottsággal, amelyen dolgozik a kormány, jól alakulnak a tárgyalások.

Kunhalmi Ágnes a november 18-i tüntetésen Budapesten Fotó: Csudai Sándor - Origo

A MAGYAR BALOLDAL VISZONT SZERETNÉ MEGAKADÁLYOZNI, HOGY A TANÁROK HOZZÁFÉRJENEK A NEKIK JÁRÓ PÉNZEKHEZ.

Ahogy arról már korábban is írtunk, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára és a baloldali EP-képviselők azon dolgoznak Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg a jogos pénzeket, és így a pedagógusok béremelése ellen is dolgoznak, miközben itthon ők lázítanak. Részben amerikai pénzből, részben Soros György által finanszírozott NGO-k segítségével.