Rettegnek Fülöpjakabon, hogy egyszer visszajön a 14 éves anyagyilkos

Fülöpjakab, történt, gyilkosság, 2022. 12. 13., magyarország
Vágólapra másolva!
A 14 éves kamaszt letartóztatták, miután egy baltával meggyilkolta édesanyját, Szilviát. A fiú akár 15 éves büntetést is kaphat. Falujában azonban közölték: nem szeretnék, ha oda visszatérne.
Vágólapra másolva!

Borzalmas gyilkosság rázta meg a csendes községet, Fülöpjakabot. Egy nemrégiben a településre költözött 14 éves kamasz, a kis Levente ugyanis,

mikor kettesben maradt édesanyjával, egy baltával agyonverte az asszonyt, majd egészen a 300 kilométerrel arrébb fekvő borsodi Sajókazáig menekült.

A Borsnak a településen elmondták, hogy Levente édesanyja, Szilvia és élettársa, Levente nevelőapja, Mihály közel két hónapja költözött Fülöpjakabra, míg a fiút egy hónappal ezelőtt költöztették magukhoz, addig ugyanis úgy tudják, nevelőszülőknél élt.

Ahogyan a falubeliek látták, Szilvia és Mihály teljesen átlagos szülők voltak, tisztességgel dolgoztak, Levente viszont beilleszkedési zavarokkal küszködhetett:

nem akart iskolába járni, így orvossal íratta ki magát, mikor viszont a doktor visszaküldte volna az iskolapadba, kiborult, és még anyukájával is összeveszett:

- mondták a helybéliek a lapnak.

Borzalmas gyilkosság rázta meg a csendes községet, Fülöpjakabot. Fotó: Polyák Attila - Origo

A gyilkosság napján Levente először a szemtanúk szerint dühösen söprögetett a ház előtt, majd nem sokkal később még látták, ahogy biciklijén elmenekül. Azt, hogy hogyan került Sajókazára, egyelőre még senki nem sejti:

- vélekedtek a helyiek.

Gyanújuk beigazolódott, ugyanis kiderült, hogy a fiú biológiai apjánál húzta meg magát, itt fogták el.

A fiú akár 15 éves büntetést is kaphat

A zsaruk nem sokkal később őrizetbe vették, a mai napon pedig le is tartóztatták, és akár 15 évet is kaphat:

A járásbíróság a kiemelkedő tárgyi súlyú - 5 évtől 15 évig terjedő - szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított letartóztatását jelenlétének biztosítása, valamint bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása miatt rendelte el

- tájékoztatott a Kecskeméti Törvényszék.

Hozzátették, hogy az eddigi nyomozás adatai szerint a fiú először baltát ragadott, majd azzal többször is lesújtott Szilviára, végül édesanyját az ágyba fektette, feltakarított, és ezután fogta menekülőre.

Sem a helyiek, sem a sajókazaiak nem várják vissza a tinit.

- vélekedtek a helyiek mind a két településen.