Villamoson támadt utasokra és a villamosvezetőre két nő és egy férfi – videó

Vágólapra másolva!
A Széll Kálmán téren szállt fel a villamosra két nő valamint egy férfi. A hangoskodásuk miatt rájuk szólt egy 76 éves férfi. A banda ezek után rátámadt. A villamosvezető észrevette a támadást, ezért a következő megállóban le akart szállíttatni a villamosról a nőkét és a férfit, akik megverték. A támadók ezek után még egy utast megvertek, aki videózta őket.
Vágólapra másolva!

A két nő és a férfi október 31-én szállt fel a 4-6-os villamosra a Széll Kálmán téren. Részegek voltak és kiabáltak egymással, emiatt egy 76 éves rájuk szólt.

A két nő erre rángatni kezdte a ruhájánál fogva és karmolászni kezdték az arcát. A férfi is beszállt a verekedésbe, az idős utas lába felé rúgott.

A villamosvezető észrevette a támadást és a következő megállónál kiszállt a fülkéből, és le akarta szállíttatni a villamosról a bandát. Erre a férfi szidni kezdte és többször felé ütött.

A villamosvezető védekezett, ezért az ütések a kezét és a mellkasát találták el.

Ezek után a vezető visszamenekült a fülkébe, aminek az ajtaját többször is megütötte a férfi.

Közben az egyik nő észrevette, hogy az egyik utas videózza őket, ezért kiabálni kezdett vele.

A férfi odament és rátámadt az utasra, lökdösni kezdte és beleütött a vállába.

A támadásnak egy másik utas vetett véget, aki hátulról lefogta a férfit.

Az ügyészség a három támadó ellen csoportosan elkövetett garázdaság, a férfival szemben pedig közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt is vádat emelt. Az előkészítő ülésen mindhárman beismerő vallomást tettek és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság a férfit 3 év börtönre, a két nőt pedig közmunkára ítélte. Ezen felül a bíróság elrendelte a férfi ellen korábban kiszabott, 1 év 4 hónapos fogházbüntetésének végrehajtását is.

Az ítélet a két nő esetében jogerős, a férfi enyhítésért fellebbezett.