Hiába perlik, mindenétől megszabadult a 17 halottas veronai buszbaleset sofőrje

Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai buszbaleset, Verona, buszbaleset, busz, kiégett, kiégett busz, helyszín, baleset helyszíne
Vágólapra másolva!
Ugyan a büntetőeljárás már lezárult, és a napokban az is kiderült, hogy a veronai busztragédiáért felelősségre vont sofőr Magyarországon töltheti le hat éves fogházbüntetését, a megítélt kártérítéshez nem juthatnak hozzá automatikusan a túlélők, illetve a gyászoló családok, polgári pert kell indítaniuk Magyarországon, hogy behajthassák az olasz határozatban foglaltakat – tudta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

– Ha elítélik az autópálya megvádolt alkalmazottait is, akik ellen még folyik az eljárás, az esetükben a felelősségbiztosító fogja állni a kártérítés rájuk eső részét, van azonban egy olyan rész, amit buszt vezető V. Jánosnak a magánvagyonából kellene kifizetnie. Az egyik áldozat nagybátyja úgy tudja, hogy a baleset óta a férfi megszabadult mindenétől. Egy nyaralóról is hallott, de ami biztos, hogy V. János eladta a békéscsabai lakását. Szeptemberi őrizetbe vételekor az élettársa lakásáról vitték el a rendőrök.

Ha nem lesz mit behajtani a sofőrön, a gyakorlat szerint megterhelhetik a jövőbeni járandóságait, le lehet tiltatni majd a fizetéséből is. Mivel V. János munkaidőben, alkalmazottként követte el a bűncselekményt egy cég járművével, felmerül, hogy a munkaadónak kell tudni bizonyos mértékig felelősséget vállalnia az alkalmazottja cselekedetéért - írja a Blikk.

A veronai buszbaleset helyszíne Forrás: AFP/Handout

V. János vezette azt a buszt, ami egy sítáborból vitte haza 2017-ben a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárait és diákjait. A sofőr alvászavarban szenvedett, elaludt, és a járművet nekivezette az autópálya-felhajtó tartópillérének: a kigyulladt buszban 17 ember halt meg. A baleset miatt a sofőrt Olaszországban előbb 18, majd jogerősen 6 év börtönre ítélték.

Veronai buszbaleset: lincshangulat alakult ki a tárgyalóteremben, nem kért bocsánatot a sofőrhttp://www.life.hu/hirek/20221117-veronai-buszbaleset-lincshangulat-alakult-ki-a-targyaloteremben-nem-kert-bocsanatot-a-sofor.htmlVeronai buszbaleset - Ideiglenes végrehajtási letartóztatásban a sofőrhttp://www.life.hu/hirek/20221116-veronai-buszbaleset-ideiglenes-vegrehajtasi-letartoztatasban-a-sofor.htmlVeronai buszbaleset: több mint 400 millió forint kártérítést kaphatnak a gyászoló családokhttp://www.life.hu/hirek/20220927-veronai-buszbaleset-tobb-mint-400-millio-forint-karteritest-kapnak-a-gyaszolo-csaladok.html