Gyurcsány Ferenc ezúttal Istennel provokál

GYURCSÁNY Ferenc beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezére továbbra is összevissza beszél a Facebook-bejegyzéseiben. Rébuszokban beszél és versszerűen megírt szövegében karácsonykor is provokál. A dollárbaloldal külföldi támogatásáról azonban változatlanul hallgat.
Vágólapra másolva!

Lassan már nem telik el egy nap anélkül, hogy Gyurcsány Ferenc ne posztolna valamilyen provokatív, rébuszszerű, zagyvaságnak látszó sorokat a Facebokon. Azért írjuk, hogy zagyvaságnak látszik, mert sorai tudatosak: most hitvitákat próbál megnyitni, Isten létezéséről elmélkedik a 2006-os szemkilövetés gátlástalan embere, éppen karácsonykor.

Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezére elégedett, igaz, a választáson a kormánypártok agyonverték Forrás: MTI/Kovács Tamás

Sorainak lényege: van, aki szerint van Isten, más szerint meg nincs. Ja, és a szeretet. Ami Gyurcsány szájából nem is annyira provokatív, mint mulatságos. Karácsonykor is.

De azért idézzünk is az "alkotásból", figyelem, csak erős idegzetű és gyomrú olvasóinknak ajánljuk!

"... Száznál valamivel több kémiai elem úgy rendeződött össze, hogy a majdnem semmi életre kelt: megmozdult, válaszolt, megsokszorozta önmagát. Hogy ki vagy mi volt a rendező, nem tudjuk. Az egyik hisz az anyagi világ felsőbb elrendezettségében, az isteni akaratban, a másik pedig ezzel szemben a véletlen teremtő valóságában."

Később azon elmélkedik, van-e Isten vagy nincs. Saját internetes lapjának, a Nyugati Fénynek legalább nagyon tetszenek főnökük elmélkedései. Ők ezt az alcímet adták Gyurcsány provokációjának: Very Feri Christmas.

Ennyit is ér.