Két biztonsági őr sem tudott megakadályozni egy áruházi rablást

rendőrautó, bilincs
Vágólapra másolva!
Egy helyi férfi egy kiskunhalasi áruházból próbált meg lopni, de a biztonsági őrök kiszúrták és távozáskor az útját állták. A férfi azonban ellökte az őröket és elszaladt.
Vágólapra másolva!

2022. június 23-án egy kiskunhalasi férfi bement egy helyi áruházba. Két pendrive-ot tett a kosarába, majd egy ruhával fedte el azokat. A termékek értéke összesen 10 ezer forint volt.

A ruha felpróbálásának ürügyén bement a próbafülkébe, ahol leszedte a pendrive-okról a lopásgátlót és a ruhájába rejtette azokat.

Kimenet a próbafülkéből és fizetés nélkül távozott a boltból. Mivel a férfi már korábban is lopott az áruházból, ezért az egyik biztonsági őr a belépése óta követte a mozgását, az áruház kamerarendszerén keresztül.

Így azonnal észlelte a lopást is.

A biztonsági őr és egy társa az áruház kijáratánál várták a férfit, akit felszólítottak, hogy kövesse őket a biztonsági irodába.

Illusztráció Forrás: Police.hu

A férfi először megpróbálta kikerülni az őröket, amikor ez nem sikerült, akkor a mellkasuknál fogva elkezdte őket a kijárat felé tolni, majd erősen meglökte őket.

Ettől a biztonsági őrök elvesztették az egyensúlyukat, ezt kihasználva a férfi elmenekült a lopott tárgyakkal, amiket később 2 ezer forint ellenében zálogba adott. Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablással vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza.