Két hónap alatt felesége több csontját is eltörte egy agresszív kecskeméti férfi

Vágólapra másolva!
Január 10-én elfogták és őrizetbe vették azt a 31 éves kecskeméti férfit, aki többször is félholtra verte élettársát. Az eset kapcsán a rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy senkinek sem szabad eltűrnie, ha családi erőszak áldozatává válik, ehelyett értesíteni kell őket.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly november óta bántalmazta élettársát. Volt rá példa, hogy

kalapáccsal ütött az asszony bokájára,

az asszonynak eltört a lábszárcsontja is. Később a csuklóját törte el, miközben seprűnyéllel ütötte-verte. Miután a nőnek már keze-lába gipszben volt, a férfi ismét megverte, és

többször a karjába harapott.

A nőnek még időben sikerült elmenekülnie, a szemtanúk pedig értesítették a mentőket.

Az esetről a nő egyik ismerőse értesítette a rendőröket január 10-én, akik rövid időn belül elfogták a férfit, és súlyos testi sértés miatt hallgatták ki. Ezután javasolták a 31 éves helyi férfi letartóztatását.

A rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy a családon belüli erőszak nem magánügy!

A rendőrök hozzátették, hogy csak akkor tudnak hatékonyan fellépni, ha a bűncselekmény a tudomására jut. Egyes bűncselekmények esetén a rendőrök csak abban az esetben intézkedhetnek, ha az áldozat kifejezetten megkéri őket erre.

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, azonnal hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as vonalát! Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon!

- írja a Police.hu.