Aktív és nehéz évet zárt a magyar egészségügy - videó

Budapest, 2022. február 9. Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a Honvédkórházban (Magyar Honvédség Egészségügyi Központ) 2022. február 9-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Aktív évet zárt a magyar egészségügy, az Országgyűlés az év végén elfogadta az egészségügyi ellátórendszer megerősítését szolgáló törvényjavaslatot – közölte Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a Facebookra feltöltött videójában. Az államtitkár megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, hogy kiválóan helytálltak az elmúlt két évben, a koronavírus-járvány idején.
Vágólapra másolva!

Takács Péter a videóban kiemelte, hogy az egészségügyi ellátórendszer megerősítését szolgáló törvény megalapozza a fejlesztéseket, és lehetővé teszi többek között a kórházfelújítási program folytatását. Emlékeztetett:

a kórházfelújítási programban 17 fővárosi intézmény, összesen 300 ezer négyzetméteren újult meg.

Kiemelte: az infrastruktúra-fejlesztés mellett a kormány arra törekszik, hogy az egészségügyi dolgozók is megkapják azt a megbecsülést, amit a társadalomért végzett munkájukért cserébe megérdemelnek.

– fejtette ki az államtitkár, aki azt is hangsúlyozta, hogy arra törekszenek, hogy a nehéz gazdasági helyzet és a háborús infláció ellenére a szakdolgozók is megkapják azt a megbecsülést, amit munkájuk után megérdemelnek. Takács Péter szólt arról is, hogy

ebben a kormányzati ciklusban szeretnék megerősíteni a lakóhelyközeli ellátásokat, aminek a legfontosabb eleme az alapellátás. Közölte: gyökeresen új struktúrába szervezik az ügyeleti ellátást.

Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik adagjával a Kanizsai Dorottya Kórházban 2022. március 1-jén. Forrás: MTI/Varga György

– fogalmazott. Az államtitkár megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, hogy kiválóan helytálltak az elmúlt két évben, a koronavírus-járvány idején.

– mondta videóüzenetében Takács Péter egészségügyi államtitkár.