Drámai baleset, több autó kigyulladt az M1-es autópályán - fotó

Vágólapra másolva!
A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak az M1-es autópályán, Mály térségében, ahol több autó és hat kamion ütközött össze a sztráda 30-as kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető irányban - írja a katasztrofavedelem.hu. A balesetben 39 ember sérült meg.
Vágólapra másolva!

A balesetben érintett autók közül több kigyulladt. A másik irányban, a Budapest elé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze. A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez.

Forrás: police.hu

Információk szerint tűz már nincs a helyszínen, az egységek visszahűtik a járművek felhevült részeit. A társhatóságok is az esetnél dolgoznak, a forgalom mindkét irányban áll az érintett útszakaszon.

Rengeteg jármű gyulladt ki

Harminckét személyautó, öt kisteherautó és hat kamion érintett az M1-es autópályán, Mány térségében történt balesetben, amely a sztráda 30-as kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető irányban következett be.

A járművek közül tizenkilenc autó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A másik irányban, a Budapest felé vezető oldalon két autó ütközött össze, ezek a járművek nem égtek ki.

A katasztrofavedelem.hu információi szerint tűz már nincs a helyszínen, az egységek visszahűtötték és áramtalanították a járműveket. A társhatóságok is az esetnél dolgoznak, többek között négy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A forgalom mindkét irányban áll az érintett útszakaszon, a közlekedést az 1-es főútra terelik.

39 ember sérült meg

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település - Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest - kórházaiba.

A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

Egy halottat találtak a roncsok között

Egy holttestet találtak az egyik kiégett autóroncs alatt az M1-es autópályán történt tömeges közlekedési baleset műszaki mentése során - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton éjjel.