Környezettudatos és fenntartható fejlesztésekkel megy Magyarország a világ legnagyobb ingatlanpiaci szakkiállítására

Vágólapra másolva!
Az INPARK lehet az idei MIPIM Magyarország-Budapest-standjának meghatározó szereplője. Cannes-ban, a világ egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztési kiállításán, március 14-17. között, a hazai ipari ingatlanok legnagyobb fejlesztője mutatja meg a világnak, a nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számító magyarországi portfólióját. Az INPARK története legsikeresebb évében, 2022-ben közel 80.000 m2 csarnokot adott át öt különböző helyszínen, összesen hat épülettel. Ahhoz, hogy ez a növekedési ütem tartható legyen elengedhetetlen a sikeres prezentáció és közvetlen üzleti kommunikáció a MIPIM-en. Az INPARK referenciái az Airbus Helicopters-től a Bosch-on át a Honeywell-ig meggyőző előnyt jelentenek az egyre élesedő globális versenyben. A tét óriási: a sikeres INPARK jelentősen hozzájárulhat a magyarországi működőtőke-befektetésekhez, új munkahelyek létesítéséhez.
Vágólapra másolva!

Az ipari, logisztikai piac az elmúlt években szárnyalt, de nemcsak ennek köszönhető, hogy az INPARK mára olyan brandet jelent – a cég ipari parki modelljével együtt –, ami bárhol a világban megállja a helyét. Az INPARK Gyula Európa vezető vállalatának az Airbus Helicopters-nek épített 15.000 m2-es csarnokot a legmodernebb technológiák alkalmazásával, de említhetjük a Nagykanizsán nemrégiben átadott csarnokot is, ahova a Honeywell gyártási és raktározási részlege költözött. Az INPARK a környezettudatos és fenntartható fejlesztéseivel teljes körű szolgáltatást kínál, legyen szó fejlesztési telek értékesítésről vagy kulcsrakész csarnok fejlesztésről, akár bérleti vagy értékesítési célból történő hasznosítással.

Az INPARK mára olyan brandet jelent, ami bárhol a világban megállja a helyét. Forrás: Origo

Köves Béla, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. vezérigazgatója az ipari parkok iránti robusztus keresletet nem egy átmeneti állapotnak tartja, de meggyőződése, hogy a szegmensre jelenleg jellemző boomot most kell kihasználni. „A Magyarország-Budapest-standon főleg ipari ingatlanokkal mutatkozik be az ország, mert ezen a területen bőven van potenciál. Jövőbeli célunk, hogy versenyképességünket és versenyelőnyünket fenntartsuk, értéknövelt szolgáltatásokkal még vonzóbbá tegyük ipari parkjainkat, folyamatosan bővíteni tudjuk kínálatunkat, mellyel támogatjuk a fenntartható, sikeres növekedést és azt a töretlen bizalmat, ami jellemzi a külföldi befektetőket a magyar gazdaság iránt.”- magyarázta Köves Béla.

A NIPÜF 2016-ban állami vállalatként indult az ipari ingatlanok fejlesztési piacán, ahol INPARK márkanéven mára elismert, meghatározó lett. Ipari ingatlanfejlesztő cégként Magyarország 17 városában, közel 900 hektáron van jelen, ezzel a hazai piac legnagyobb fejlesztési telekportfólióját mondhatja magáénak. Az INPARK, komplex fejlesztéseivel ösztönzi a hazai és a külföldi cégek betelepülését, új technológiák meghonosítását, a munkahelyteremtést és a gazdaság élénkítését. Ipari parkjaikban olyan vezető nemzetközi nagyvállalatok találtak otthonra, amelyek stratégiai partnerek Magyarország gazdaságpolitikai céljainak megvalósításában.

A világ legnagyobb ingatlanpiaci kiállításán hazánk megjelenése, a fejlesztési irányok bemutatása azért is fontos, mert az ipar, a rekreáció, a turizmus, az ingatlanfejlesztés mind a megújuló és versenyképes Magyarország alapja, amely nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy hazánk az évszázad közepére a térség legfejlettebb országai közé emelkedjen. Mindent megtettünk azért, hogy a MIPIM-re jellemző kínálati cunamiból kitűnjünk és a Magyarország-Budapest-stand eredményesen szolgálja a céljaink megvalósítását. Próbáltunk a legapróbb részletekre is odafigyelni, hogy egyértelmű legyen, mit is kínál Magyarország, az INPARK a befektetőknek: környezettudatosságot, fenntartható fejlesztéseket, teljes körű, kiváló színvonalú szolgáltatást. Tudjuk, hogy a szakértelem, a tapasztalat és a rugalmasság a garancia a további növekedésünkre. Az előttünk álló legfontosabb kihívás, hogy a hazai ipar ne veszítse el kiszámítható energiaellátását és azt a társadalmi közeget, amely gazdasági stabilitást kínál az ide települő iparnak. Cégcsoportunk jövőbeli stratégiájának egyik pillére az energiabiztonság növelése, a zöldenergia- fogyasztási lehetőség megteremtése ipari parkjainkban, ugyanis az ott megjelenő betelepült vállalatok fenntartható beruházásain, a technológiatranszferen, a munkahelyteremtésen, valamint kedvező környezeti és társadalmi hatásokon keresztül növeli a vidék népességmegtartó potenciálját, egyben jelentősen javítja hazánk versenyképességét”- mondta Lonkai Gabriella, a NIPÜF Zrt. üzletfejlesztési és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.