Idős embereket fosztott ki társával egy asszony Budán

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Az újbudai rendőrök elfogtak egy asszonyt, aki több nyugdíjast is kifosztott az I. és XI. kerületeiben. Míg a nő különféle ürügyekkel bejutott a lakásokba és elterelte az idős emberek figyelmét, társa értékek után kutatott. A nőt korábban unokázós csalásokért ítélték el, jelenleg őrizetben van, bűntársát elfogatóparancs alapján keresik.
Vágólapra másolva!

Különféle ürügyekkel jutott be legalább öt idős ember lakásába egy asszony február 24 és április 24 között. Volt, akinek azt állította, hogy társasházi tartozás miatt le kell fényképezni a lakást, másnak azzal állt elő, hogy ellenőrizni kell a nyílászárókat, de akadt olyan is, akivel közölte, hogy csak egy kávét inna, amíg a szomszéd hazaér.

Amíg bent volt, elterelte a házigazda figyelmét, vele lévő férfi társa pedig a nyitva hagyott ajtón besurrant, majd pénzt és ékszereket lopott el. Összesen több, mint egymilliós kárt okoztak

ezzel a módszerrel Budapest XI. és I. kerületében.

Április 12-én a XV. kerületben fogták el az asszonyt.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 38 éves nő kihallgatása során beismerő vallomást tett. Mint kiderült, nem állt tőle távol az efféle bűncselekmény,

előző évben szabadult unokázós csalások miatt a börtönből.

A rendőrök most ismét

őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását. Társa, egy 65 éves férfi ellen körözést adtak ki a XI. kerületi rendőrök.

Jelenleg azt vizsgálják, hogy a páros követhetett-e el további lopásokat.