Ők azok: a baloldali EP-képviselők, akik milliókat keresve akadályozzák, hogy a tanárok 800 ezer forintot kapjanak

Vágólapra másolva!
Összegyűjtöttük, hogy kik azok a baloldali európai parlamenti képviselők, akik miközben több millió forintot visznek haza közpénzből, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a tanárok ne keressenek jól, és ne kapják meg a nekik jogosan járó 800 ezer forintos fizetést. Ezzel egyidőben pedig hergelik az utcán az embereket. Mutatjuk, kik teszik a legtöbbet azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki jogosan járó uniós forrásokat.
Vágólapra másolva!

A baloldal EP-képviselői évek óta lobbiznak azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat, amelyekre számos egyéb terület mellett a pedagógusok béremeléséhez is szükség lenne.

A baloldal európai parlamenti politikusai havi 5-6 millióért akadályozzák, hogy a pedagógusok 800 ezret kereshessenek. Most az a baloldal fűti a tüntetéseket, amelynek politikusai havi 5-6 millió forintos fizetésért bevallottan azért dolgoznak Brüsszelben is, hogy a magyar pedagógusok ne kapják meg a béremelést, és ne kereshessenek 800 ezer forintot.

Ők akadályozzák, hogy a tanárok jól keressenek

Most bemutatjuk, hogy kik akadályozzák, hogy a tanárok jól keressenek:

Gyurcsány Ferenc felesége minap már azt is kerek-perec elismerte: politikai tőkét kovácsolnak abból, hogy nem érkeznek meg a hazánknak járó uniós források. Az újságíró ezt firtató kérdésére ugyanis a következő választ adta: „Ha valamit az Orbán-kormány rosszul csinál, akkor nekünk az a dolgunk, hogy elmondjuk, hogyan csinálnánk mi jól. Ha ez politikai tőke, akkor igen, azt kovácsolunk. Azt mutatjuk meg, hogy van alternatíva" – fogalmazott Gyurcsányné, aki úgy vélte, ha ők lennének kormányon, az uniós pénzek már Magyarországon lennének.

Gyurcsányné az egyik legfőbb élharcosa a magyarok megbüntetésének, miközen több millió forintot keres havonta Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Molnár Csaba, gyurcsányista EP-képviselő korábban egyértelműen kijelentette, hogy neki hazafias kötelessége, hogy mindent megtegyen azért, hogy Magyarországra ne érkezzenek uniós pénzek. Miközben Gyurcsányék azt hangoztatják, hogy emelni kell a pedagógusok bérét, ők maguk szüntelenül azon munkálkodnak itthon és Brüsszelben egyaránt, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. És így a tanárok se a pénzüket. Ráadásul ezt most a Gyurcsány-párt uniós képviselője be is ismerte.

A milliókat kereső Molnár Csaba beismerő vallomást tett Forrás: MTI/Mónus Márton

A szintén többmillió forintot kereső gyurcsányista Rónai Sándor amikor az EP elfogadta a Sargentini-jelentés frissített változatát, a Delbos-Corfield-jelentést, követelte hogy a kormány egyáltalán ne kapjon uniós forrásokat, és azokat teljes egészében az önkormányzatoknak és a „civil szervezeteknek" folyósítsák. Akkor így ünnepelte a magyarellenes jelentés elfogadását: "Egyértelmű a feladatunk, meg kell védenünk az uniós pénzeket, hogy azokat a civilek és önkormányzatok kaphassák meg".

Rónai Sándor mindent elkövet annak érdekében, hogy ne jöjjenek uniós pénzek Magyarországra Forrás: Origo

Ara-Kovács Attila, szintén Gyurcsány-párti EP-képviselő egy év eleji nyilatkozatában úgy fogalmazott: lehetetlen, hogy pártja képviselői megszavazzák az országnak járó uniós támogatások folyósítását. Mindeközben pedig állatokhoz hasonlította a kormánypárti politikusokat: „Ez olyan, mint a budapesti állatkertben megkérni az oroszlánt, hogy ugyan már, répát egyen és ne nyulat, amit odaadnak neki vagy csirkét. Nem lehet egy alapvetően a demokráciát felfogni képtelen emberről és rendszerről azt gondolni, hogy ez megjavul, az bűnös naivitás, és nyilvánvalóan minket fegyverez le leginkább."

A milliókból dőzsölő Ara-Kovács Attila sem akarja, hogy jól keressenek a tanárok Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország szuverenitását is szemrebbenés nélkül eljátszotta volna Donáth Anna, amikor a hazánknak járó uniós források felfüggesztéséért folytatott kampányában felvetette, hogy teljes egészében Brüsszel vegye kézbe a magyar gazdasági tervezést. A súlyos magánéleti botrányokkal terhelt momentumos EP-képviselő évek óta lobbizik az EU-s támogatások visszatartásáért, amelyekből a kormány egyebek mellett a pedagógusok béremelését rendezné.

A milliókat kereső Donáth Anna évek óta lobbizik, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Momentum jelenleg is azon dolgozik, hogy a kormány és a Brüsszel közt az uniós pénzekről szóló tárgyalások elakadjanak – derül ki Cseh Katalin minapi nyilatkozatából. Cseh "Katka" azt akarja, hogy a kormányt megkerülve akár senki által nem megválasztott, politikai szervezetek is pályázhassanak az uniós támogatásokért. Mindeközben a visszatartott pénzeknek például a pedagógus-béremelés megvalósításában lenne fontos szerepe.

A miliomosok luxuséletét élő Cseh Katalin is mindent elkövet annak érdekében, hogy a tanárok ne kereshessenek jól Forrás: Origo

A szintén milliókat kereső Gyöngyösi Márton közvetlenül a különböző, Soros György által támogatott álcivileknek juttatná a hazánknak járó uniós forrásokat, amelyekből a kormány a pedagógusok béremelését finanszírozná.

Gyöngyösi Márton sem akarja, hogy jól keressenek a tanárok Forrás: © European Union 2022 - Source : EP/Fred Marvaux

A Gyurcsány-párt, a Jobbik és a Momentum politikusai mellett a hazánknak járó uniós források felfüggesztéséért folytatott lobbi egyik élharcosa az MSZP-ből nemrégiben kilépett Ujhelyi István. A szocialista színekben nyert EP-képviselői mandátumát megtartó, Esély-körök néven saját mozgalmat alapító politikus tavaly augusztusban például azzal dicsekedett, hogy az Európai Bizottságra is nyomást gyakorolt Magyarország megbüntetése érdekében.

Én egyébként betámadtam a bizottságot is, és a magyar kormányt is

- kérkedett primitív stílusban Ujhelyi az ATV műsorában, azt jósolva, hogy a bizottság hamarosan konkrét büntetési javaslattal fordul az Európai Tanácshoz. A hazánkat elmarasztaló és a helyreállítási alap összegeinek felfüggesztését sürgető Delbos-Corfield-jelentést egyébként tavaly szeptemberben fogadta el az Európai Parlament.

Ujhelyi István is mindent elkövet, hogy a tanárok ne keressenek jól Forrás: MTI/Kovács Attila