Botrány: újfasiszta szimbólumot tetováltatott magára Gyurcsány politikai színésze

Szilágyi László, fasiszta, jelkép, politikus, DK
Vágólapra másolva!
Egy újfasiszták által kedvelt szimbólumot tetováltatott magára Göd DK-s alpolgármestere, Szilágyi László. A májusban a gödi polgármesteri székért ─ Gyurcsányék támogatásával ─ induló politikus kínosan ügyel arra, hogy nehogy leplezze ideológiai nézeteit, egy, a Metropol oknyomozói által talált fotón azonban pontosan látszik, hogy karjára ─ ahogy az újfasiszták teszik szerte a világon ─ a széttárt szárnyú birodalmi sast tetováltatta.
Vágólapra másolva!
Szilágyi László a DK álfüggetlen politikusa, karján a szimbólummal Forrás: metropol.hu

A Pest vármegyei Gödön jövő hét vasárnap, május 14-én tartanak időközi választásokat, miután a balliberális ellenzéki összefogás belső viszályok miatt gyakorlatilag összeomlott. Szilágyi László jelenlegi alpolgármester 2019-ben DK-színekben, Gyurcsány támogatásával került be a képviselő testületbe. Noha a politikus ─ nyilvánvalóan taktikai okokból ─, most látszólag függetlenként száll ringbe, az Infostart megfogalmazása szerint

Gyurcsány embere

Gödön mindenki tudja, hogy Szilágyi valójában a dollárbaloldal igazi vezérének, Gyurcsánynak az embere. Minden bizonnyal azért adta parancsba neki Gyurcsány a függetlenként indulást, mert úgy hiszi, a függetlenség álcája mögé bújva több esély mutatkozhat a politikai győzelemre.

A Pest vármegyei településen azonban sokan rájöttek már, hogy Szilágyi kampánycsapatát dunakeszi és fóti DK-sok alkotják. Ráadásul a körzet DK-s választókerületi elnöke, Tonzor Péter is teljes erőbedobással kampányol neki, ha kell az utcán, egy pult mögül agitál mellette.

Szilágyi Lászlót a körzet DK-s választókerületi elnöke, Tonzor Péter népszerűsíti Forrás: metropol.hu

A hírek szerint a Gyurcsány-párti jelölt sorra felbukkan olyan rendezvényeken, ahol Gyurcsány Ferenc is megjelenik.

A római birodalmi sas mint fasiszta szimbólum

A Szilágyi karjára tetovált római sas a modern korban a Mussolini-féle fasiszta rendszer szimbóluma volt. A jelképet ma leginkább újfasiszta és neonáci csoportok tagjai, a fehér felsőbbrendűség hívei, antiszemiták és idegengyűlölők viselik, például a hírhedt olasz bőrfejű brigád, az „SPQR Skinheads" nevű banda erőszakos nácijai.

A Gyurcsány-párt embere valószínűleg a velük való szimpátiáját szeretné kifejezni a karján viselt szimbólummal.