Gátlástalan háborúpártiság: így követeli a dollárbaloldal botránypolitikusa, Tordai Bence a fegyverszállítást - videó

Vágólapra másolva!
Hónapok óta gátlástalanul követeli Karácsony Gergely pártjának társelnöke, Tordai Bence, hogy küldjünk fegyvereket Ukrajnának, újra és újra előáll vele, legutóbb néhány napja. Bár a magyar emberek egyértelműen kifejezték a tavalyi választásokon, hogy békét akarnak, óriási többséggel elutasítják a dollárbaloldal hisztérikus háborúpárti kampányát, Tordai továbbra is bele akarja sodorni Magyarországot a háborúba. Annak ellenére is, hogy nyilvánvaló, hogy a fegyverszállítások nem segítik elő a békét, a háború elhúzódása pedig csak még több emberéletet követel.
Vágólapra másolva!

Tavaly áprilisban, az országgyűlési választásokon a magyar emberek nagy többsége nyilvánította ki, hogy a béke pártján áll, és elutasítja a baloldal háborúpárti kampányát. Az ukrajnai háború kitörése óta rengetegen haltak meg, millióknak kellett elhagyniuk az otthonukat, és nyilvánvalóvá vált, hogy a brüsszeli szankciók és a nyugati fegyverszállítmányok nem segítik elő a békét.

A háború elhúzódása pedig még több emberéletet követel.

A dollárbaloldal mindezek ellenére továbbra is a háború pártján áll, nyilvánvalóan külföldi pénzelőik akarata szerint. Újra és újra hangoztatják azon ötleteiket, amelyek (mint ahogy az elmúlt több mint egy évben nyilvánvalóan kiderült) egyáltalán nem hozzák közelebb a fegyverszünetet és a béketárgyalásokat.

A baloldal egyik leggátlástalanabb politikusa azóta sem nyugszik, folyamatosan a háború mellett kampányol.

Tordai Bence már számtalanszor megismételte: fegyvereket küldene Ukrajnába Fotó: Polyák Attila - Origo

Tordai Bence, Karácsony Gergely pártjának társelnöke tavaly április 15-én a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írta:

Ezzel a nyilatkozatával szembesítette Tordait egy nyilvános vitaesten Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A miniszterhelyettes idézte a baloldali politikus tavaly áprilisi állásfoglalását, mire Tordai helyeselt, és megjegyezte, azért gondolja így ma is, hogy „ne kelljen szégyenkezni".

Ki kell állni a megtámadott mellett, segíteni kell őket, hogy megvédjék magukat – fogalmazott a politikus.

Március 31-én, miután az Országgyűlés elfogadta a kormánypárti békepárti parlamenti határozatot, a Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea és Tordai Bence egy videóban támadta a döntést, megint kiállva a fegyverszállítás mellett. Tordai ebben úgy fogalmazott, hogy „egy olyan méltányos, az ukrán nép és az Ukrajnában élő kisebbségeknek, a kárpátaljai magyarok számára is biztonságos, megnyugtató, elfogadható békére van szükség, amelyet egyelőre a putyini Oroszország nem hajlandó megkötni. És amíg ez így van, addig nekünk támogatni kell az ukránokat, úgy, ahogy ezt a nemzetközi közösség teszi.”

Most pedig újra megerősítette, hogy csak azért is fegyvereket akar küldeni.

„Ahogy minden tisztességes ország küld fegyvereket Ukrajnának, úgy Magyarországnak is kéne” – válaszolt Bohár Dániel riporter kérdésére.