Fejszével támadtak egy kamaszra Pápa mellett

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Emberölés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 37 éves férfival szemben, aki tavaly októberben egy 17 éves fiút bántott és aztán fejszével akart rá lesújtani, végül az utcán parkoló motorját verte szét az egyik Pápa környéki faluban.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a támadó kapcsolatban volt a volt élettársától születetett gyermekeivel és arról is tudott, hogy a nő barátnőjének a fia többször felügyel a gyerekekre. A férfi azt feltételezte, hogy a volt élettársa és a kamaszfiú szerelmesek egymásba. Annyira féltékeny volt, hogy az egyik közösségi oldalon szidta is a fiatalt, akivel személyesen sohasem találkozott. 2022. október 11-én este a család házánál járt, amikor meglátta a kamasz ház előtt parkoló motorját. Előzetes bejelentés nélkül részegen bement a házba, ahol a nappaliban a kamasz a gyermekekkel a televíziót nézte.

A férfi belekötött a fiatal fiúba, és többször ököllel fejen és tarkón vágta.

illusztráció Forrás: pixabay.com

A fiú a kazánházba menekült a támadója elől, de ő követte és ott is folytatta a támadást. Aztán egy fejszét vett magához és az élével a fiú felé ütött, aki szerencsésen elfordult az ütés elől és az utcára menekült. A férfi oda is követte. Próbálta ugyan utolérni, de a józan kamasz sokkal gyorsabb volt, és még a sérülései ellenére is sikerült elfutnia előle.

Ezek után a férfi dühében a fejszével nekiesett a kamasz motorjának.

Ezzel 37 000 forintos kárt okozott neki, aztán egy közeli bozótosba lökte a vasat.

Az ügyészek a vádiratában azt kérték, hogy a részeg férfit ítéljék börtönbüntetésre a Veszprémi Törvényszéken és a közügyektől is tiltsák el. Emellett azt is indítványozták, hogy a bíróság a férfi egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének utólagos végrehajtását is rendelje el, miután az újabb bűncselekményt a felfüggesztés próbaideje alatt követte el.