Több millió forint értékű cigaretta és alkohol csempészárura csapott le a NAV

NAV
NAV
Vágólapra másolva!
A NAV pénzügyőrök három emberre is lecsaptak, akik különböző időpontokban zárjegy nélküli cigarettát és ismeretlen eredetű alkoholos italt szállítottak. Az ellenőrök rutinellenőrzéseket hajtottak végre az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán, ahol a három csempésztől több mint négymillió forint értékű cigarettát és alkoholt foglaltak le.
Vágólapra másolva!

A NAV munkatársai a sztráda ácsi kihajtójánál ellenőriztek egy kisbuszt, ami öt utasával Belgiumba tartott. Az autó műszerfalának rekeszében, a csomagtartóban és az utastérben

240 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és 36 liter ismeretlen eredetű alkoholos italt rejtettek el.

Az autópálya ugyanezen szakaszán egy bolgár férfi kocsijának padlózatába az alvázhoz közel próbált meg 170 doboz adózatlan cigarettát elrejteni, amit a pénzügyőrök egy kamerás üregvizsgálóval fedeztek fel. Ezenkívül a férfi csomagtartójában pedig 15 liter ismeretlen eredetű alkohol volt.

Másnap ugyanezen a szakaszon a pénzügyőrök lebuktattak egy harmadik embert is. Az utasokat szállító sofőr rutinellenőrzéskor azt mondta, hogy csak a megengedett mennyiségű cigaretta van náluk, plusztételként egy villanybojlert említett meg.

Az ellenőrök gyorsan felfedezték, hogy a vízmelegítőbe rejtették el a készletet, a csomagként feladott

bojler belsejében 430 doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak.

A NAV ellenőrök a három csempésztől több mint négymillió forint értékű cigarettát és alkoholt foglaltak le, jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás bűncselekménye miatt pedig eljárást indítottak.