A magyar katasztrófavédelem segítséget ajánlott az árvíz sújtotta Szlovéniának

árvíz, szlovénia, Skofja Loka, pusztítás, időjárás, katasztrófa, természeti katasztrófa, áradás, 2023. 08. 06.
Skofja Loka, 2023. augusztus 6. Áradás megrongálta ház a szlovéniai Skofja Lokában 2023. augusztus 6-án. A szlovén kormányfő szerint az országot történetének legsúlyosabb természeti katasztrófája sújtja, a heves viharokban és áradásokban négy ember életét vesztette, több százat ki kellett költöztetni otthonából és akár 500 millió euró kár is keletkezhetett. MTI/EPA/Ziga Zivulovic Jr
Vágólapra másolva!
A magyar katasztrófavédelem búvárcsapatot, szivattyúkat, munkagépeket és az árvízi védekezéshez szükséges eszközöket ajánlott fel az árvízi helyzet kezelésére Szlovéniának - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A múlt hétvégi felhőszakadások Szlovéniában komoly árvizeket okoztak, és az áradások hatalmas pusztítást végeztek, több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Ebben a helyzetben Magyarország az OKF útján 22 tagú, terepjárókkal, csónakokkal felszerelt búvárcsapatot, 6 nagy teljesítményű szivattyút és kezelőszemélyzetét, 2 kotrógépet, 2 billenőplatós teherautót, 2 műszaki szakértőt, homokzsákokat, fektetőanyagokat és árvízi védekezéshez szükséges egyéb eszközöket ajánlott fel a szomszédos országnak - sorolták.

Áradás megrongálta ház a szlovéniai Skofja Lokában 2023. augusztus 6-án. Forrás: MTI/EPA/Ziga Zivulovic Jr

A felajánlott szakemberek és eszközök csak a segítség elfogadását követően indulnak Szlovéniába - tartalmazza az OKF közleménye.