Nacsa Lőrinc: Lehetett egy titkos alku a baloldal és külföldi finanszírozói között

Korányi Dávid, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Az elmúlt 33 év legsúlyosabb politikai korrupciós botrányának nevezte Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti frakciójának szóvivője a baloldal külföldi kampányfinanszírozási ügyét. Emlékezetes, ezek a kívülről érkező pénzek csaknem teljesen a baloldal belső emberénél, Bajnai Gordonnál és cégcsoportjánál, a DatAdatnál landoltak.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a nemrégiben nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentésről szólva elmondta: azt már tudjuk, hogy hova került a külföldről érkezett pénz, "a baloldal legbelsejébe". Karácsony Gergely főpolgármester mozgalma például 600 millió forint értékben kötött szerződést a DatAdattal, miközben csak 506 millió forint támogatást vallottak be - jegyezte meg.

Azt azonban továbbra sem tudni, hogy kik voltak a külföldi támogatók, és azt sem, mit kértek cserébe a dollárbaloldaltól.

- tette fel a kérdést Nacsa Lőrinc.

A külföldi kampányfinanszírozási botrány főszereplői: Karácsony Gergely főpolgármester (j) és volt főtanácsadója, Korányi Dávid Forrás: facebook / Karácsony Gergely

A kormánypárti politikus kifejtette, a baloldal először azt mondta, nincs semmilyen pénz; aztán kiderült, hogy van pénz, az is, hogy sok; aztán azt mondták, hogy minden szabályszerűen érkezett, de kiderült, hogy ez sem igaz. Aztán jöttek a mesék mikroadományozókról és faragott ládikákról.

A hazudozás, a hárítás azt mutatja, hogy "van vaj a baloldal füle mögött, hogy egy nagy külföldi beavatkozásnak lehettünk így utólag szemtanúi."

Hozzátette: ezért fontos, hogy Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely válaszoljon a nekik feltett kérdésekre.

"Mindenkinek joga van tudni, milyen ellenzéke van Magyarországnak, mennyire van a külföldiek zsebében a baloldal. Főleg úgy, hogy jövőre önkormányzati és európai parlamenti választás lesz" - jegyezte meg.