Orbán Viktor beszéde nyitja meg az őszi politikai évadot a Tranziton

Tihany, jobboldal, Tranzit, fesztivál
Vágólapra másolva!
Augusztus 24–27. között ismét megrendezik Tihanyban a jobboldal hagyományos eseményét, a Tranzitot, ahol számos érdekes vitát hallgathatnak meg az érdeklődők. Magyarország miniszterelnökével pénteken az ország előtt álló feladatokról beszélget Bohár Dániel, a Megafon munkatársa - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Csütörtök este elkezdődött a Tranzit hétvégi tihanyi rendezvénye, amelyen idén először Orbán Viktor is előadást tart. Magyarország miniszterelnökével az ország előtt álló feladatokról pénteken 17.30-kor beszélget Bohár Dániel, a Megafon munkatársa.

Az eseményt a Tranzit élőben közvetíti a Facebook-oldalán. De mi is az a Tranzit? „Közösség, hagyomány, szabadság" – ez a jelmondat szerepel a Kommentár Alapítvány által 2006 óta kiadott folyóirat címoldalán. Ezen értékek mentén kezdte meg működését 2009-ben a Tranzit rendezvénysorozat, amely szépen lassan Magyarország legnagyobb közéleti eseménysorozatává vált. A szervezők hitvallása, hogy erősítsék a párbeszédet a közéletet érintő legfontosabb kérdésekben a hazai kulturális, tudományos, közéleti és gazdasági élet szereplői között.

Számos fontos vita lesz a Tranziton Forrás: Földházi Árpád

Számos vita lesz az idei Tranziton

Az idei rendezvényen számos vita lesz a gazdaságról, a háborúról és a magyarság jelenlegi kihívásairól ebben a háborús, feszült időkben. A politikai dzsembori csütörtök esti megnyitója után péntek délelőtt 10.30-kor Rogán Antal Miniszerelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tart majd előadást a gazdasági lehetőségekről az orosz–ukrán háború árnyékában. Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója, valamint Lantos Csaba energiaügyi miniszter délután arról beszélgetnek majd, hogy honnan tud Magyarország energiához jutni.

Izgalmasnak ígérkezik délután 14 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Márki-Zay Péter, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltjének vitája hazánk helyzetéről, majd utána Dömötör Csaba és az új pártot alapító Mesterházy Attila csörtéje korunk kihívásairól.

Szombat délelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél majd hazánk lehetséges külpolitikai mozgásteréről. Délután a fideszes EP-képviselő Hidvéghi Balázs fog vitázni a momentumos Tompos Mártonnal a jövő évi EP-választásról, de G. Fodor Gábor és Somogyi Zoltán is színpadra lép az Európai Unió szerepét boncolgatva. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Lukács László Györggyel, a Jobbik frakcióvezetőjével vitázik majd az emberi erőforrás-politikáról. A legtöbb vitát a fesztivál Facebook-oldalán élőben lehet majd követni.