Így segít a falmászás a tanulásban vagy éppen a figyelemzavar kezelésében

érettségi, 2023, történelem, Piarista Gimnázium, Budapest, írásbeli, budapesti Piarista Gimnázium
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

HÁBORÚ – Összefoglaljuk az elmúlt 24 óra legfontosabb eseményeit.

MEGOLDÁS AZ ILLEGÁLIS GYORSULÁSI VERSENYKRE - Az illegális gyorsulási versenyek és driftelések országszerte nehézséget okoznak az elmúlt időszakban. Most a dunakeszi- és a fóti bevásárlóközpontok parkolóiban az ötleteket tettekre váltva megszüntették őket. Lássuk, hogy!

MICHELISZ ÉLETE LEGNAGYOBB KIHÍVÁSA - Michelisz Norbert élete legnagyobb kihívására készül és ezzel gyerekkori álma is megvalósul, ugyanis a túraautó világkupa 2019-es bajnoka hamarosan a legjobb magyar és európai ralisokkal méri össze tudását.

FALMÁSZÁS HATÁSA A TANULÁSRA - Hogyan segíti a falmászás a gyerekeket a tanulásban, vagy éppen a figyelemzavar kezelésében? Következő riportunkban a téma szakértője és egy család avat be minket ennek a különleges sportnak és tanulásnak kapcsolatába.

VADRIASZTÓ PRIZMÁK - Ősszel megnövekszik a vadbalesetek esélye az utakon. A veszélyre figyelmeztető közúti táblák ellenére minden évben sok autós ütközik az útra kiugró vaddisznókkal vagy szarvasokkal. A közútkezelő rendőrségi szakemberekkel együttműködve új megoldást próbál ki a frekventált területeken, amitől azt reméli, hogy jó eséllyel szinte nullára csökkenthető a vadbalesetek száma.

ÚJ ELŐADÁS A NEMZETIBEN - Molnár Ferenc két egyfelvonásos darabja, az Egy, kettő, három és Az ibolya című előadás főpróbáján jártunk. Mindkettő tele van szerelemmel, humorral, és persze furcsa csavarral a végén. Az érdekessége, hogy idősebb színészek és egyetemi hallgatók játszanak a darabokban.

EGYEDÜLÁLLÓ GYŰJTEMÉNY - Az ország egyik legnagyobb Zsolnay-kiállításával gazdagodik Liget Budapest Projekt, a Városliget és környezetének kulturális kínálata: szeptember 26-tól látogatható a szecessziós stílusú ResoArt Villa első tárlata, amely egy egészen egyedülálló gyűjtemény. Először lesz látogatható a nagyközönség számára az ország egyik legjelentősebb Zsolnay kiállítása, amelynek alapjául, Szabó András üzletember és gyűjtő által fél évszázad alatt létrehozott, mintegy 1000 darabos, páratlan kollekció szolgál.

PERU KINCSEI - 1983. november 5-én, a budapesti Szépművészeti Múzeumból 7 festmény loptak el olasz elkövetők, egy görög milliomos megrendelésére. A műkincsek lopása nem egyedi eset, gyakori jelenség. Végül megkerültek a ellopott festmények, ahogyan számos más lopott műkincs is előkerül. Peru a napokban 76 darab lopott régészeti leletet kapott vissza.

SZÍNES HÍREK A NAGYVILÁGBÓL - Sosem lehet elég korán kezdeni. Londonban már most elkezdték árulni a karácsonyi ajándékokat. Mindeközben egy japán szupervonaton profi pankrátorok küzdöttek egymással. Rióban pedig technológia vezérelte művészeti kiállítás nyílt. Mutatjuk a legérdekesebb híreket a nagyvilágból.