Véres migránsháború a Délvidéken: afgánok lőttek a szírekre Szabadka mellett - videó

Vágólapra másolva!
Néhány napja afgán embercsempészek tűzharcba keveredtek egy délvidéki tanyán a területükre érkező szírekkel. A fák törzsén lövések nyomai és a földön vérfoltok vannak. Hivatalosan hárman sérültek meg, közülük egy ember a kórházban meghalt. A helyszíni nyomok alapján azonban háromnál jóval több súlyos sérült lehet, akik sok vért veszítettek. Két nappal korábban pedig Szabadka központjában, a Lidl áruház parkolójában volt tűzharc az embercsempész terrorista bandák tagjai között.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt héten fegyveres harcok zajlottak a Délvidéken, Szabadka környékén. Hajdújárás közelében, egy üresen álló tanyán dördültek el lövések, amit már évekkel ezelőtt birtokukba vettek az embercsempész bandák.

A Pesti Srácok információi szerint egy szír csoport akart áthaladni az afgán úgynevezett "7777-es" és "101-es" alakulat által uralt területen, fizetés nélkül, és automata fegyverekből adhattak le rájuk lövéseket.

Az Akta stábja újabb exkluzív riportot forgatott a helyszínen. Kiderült, hogy a nyomok szerint még a földön fekvő és menekülő emberekre is lőttek.

Kísérővel járták végig a területet, aki pontosan rekonstruálta, mi és hogyan történt órákkal korábban.

– mondja, miközben a fákon átfúródott lövedékek nyomára mutat, alig 20–30 centire a földtől.

A beszámolók szerint az egyik áldozatot társai cipelték ki a tanyáról az út mellé, ahol a kiérkező mentők se tudták megmenteni az életét, mivel a helyszínen elvérzett.

Az úton, ahol naponta jönnek kisebb-nagyobb migránscsoportok, az áthaladásért fizetni kell. Aki pedig nem tudott fizetni, az nem jutott tovább.

Tizenéves fiúk, kiskamaszok, sőt, nők is érkeztek csecsemőkkel.

De mások is jönnek, férfiak, akik a kísérő szerint egyértelműen nem menekülnek és nagyon sok pénzük van. A lövöldözéskor hátrahagyott tanyán is találtak méregdrága holmikat. Luxus márkajelzést, ami valamilyen ruháról szakadt le – nem a szabadkai piacról való. És a legújabb iPhone-ok dobozai – a telefonokat általában a határon való átlépés előtt eldobják és ripityára törik. Ezekre kapják ugyanis a részletes információkat az útjukat szervezőktől, ami nem kerülhet illetéktelen kezébe.

A környéken a bandák több tanyát is kisajátítottak. Egy ősz hajú asszony elmondta, hogy a hétvégi házhoz már jó ideje nem jár ki, mivel nem mer egyedül. Az ő tanyája is kimondottan a vonulási útvonalon van.

A kis házba betörtek, az ablakokat kifeszítették. Barbár módon törtek szét mindent: a konyhában a csöveket, a bútorokat, és még a padlásra is beköltöztek.

Az asszony azt is elmondta, hogy egyszer, amikor a házba akart bemenni, valami nyomta kifelé az ajtót, és amikor bejutott, több százan voltak otthonában.

Még mindig vannak, akik nem hajlandóak feladni. Akik azt mondják, inkább meghalnak, de nem fognak elmenekülni, sem félelemből átadni, veszni hagyni mindazt, amiért az őseik keményen megdolgoztak.

Hajdújárásról már sokan elköltöztek, de maradt egy kemény mag. Ők a helyi ellenállás. Ferenc, aki nemrég határvadásznak állt Magyarországon, azt mondja, így hivatalosan is tud tenni legalább valamit.

Azt mesélik, hogy évekkel ezelőtt még botokkal, baltanyelekkel kergették ki a migránsokat az épületeikből, földjeikről. Összeálltak többen és minden nap kihajtották az idegeneket, volt, hogy több százat egyszerre. De akkor azok még békések voltak, legfeljebb méltatlankodtak, de szedték a sátorfájukat és mentek tovább.

De azoknak, akik most érkeztek, fegyverük van és nem félnek használni

- írta a Pesti Srácok.