Hollik István: Megvédjük a magyar emberek biztonságát - videó

migráns, Lengyelország
Migránsok a lengyel határnál, a fehéroroszországi Grodno környékén 2021. november 9-én. Az előző nap a lengyel határnál összegyűlt nagy létszámú migránscsoport megpróbált erőszakkal áttörni a határvédő kerítésen, hogy bejusson az Európai Unió területére.
Vágólapra másolva!
A Fidesz mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát - reagált a kormánypárt kommunikációs igazgatója kedden a kabinet hivatalos Facebook-oldalán megjelent videóra, amelyen az látható, hogy az illegális bevándorlók milyen módszerekkel, eszközökkel próbálnak átjutni a déli határzáron.
Vágólapra másolva!

Hollik István az MTI-nek eljuttatott videónyilatkozatában a felvételeket "brutálisnak" nevezte, hangsúlyozva, hogy

a déli határkerítést "ostromló" embercsempészek és illegális bevándorlók egyre agresszívabbak, támadó fegyvereket használnak, sőt a saját maguk által készített videókon még kérkednek is azzal, hogyan próbálnak átjutni a kerítésen.

Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy az elmúlt napokban számolatlanul szállították az embercsempészek Lampedusa szigetére a bevándorlókat, akkor a helyzet súlyossága megközelíti a "2015-ben megtapasztalt migránsáradatot" - értékelt.

Újabb hibás döntésre készül Brüsszel

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének legújabb, kötelező elosztásról szóló javaslata "ezeket az agresszív illegális migránsokat" akarja szétosztani a tagállamok között, Magyarországot is arra kényszerítve, hogy az ország területén "migránsgettókat" hozzon létre. Úgy értékelt:

ez a javaslat súlyosan sérti, veszélyezteti Európa biztonságát, és önmagában is további meghívót jelent a bevándorlók számára.

- jelentette ki. Emlékeztetett: Magyarország eddig is ezt tette, hiszen idén több mint százezer illegális bevándorlót fordított vissza a déli határkerítésnél.