Migránsok terrorizálják a közlekedő franciákat

nő, nemi erőszak, bántalmazás, illusztráció
Vágólapra másolva!
A francia belügyminisztérium a minap tette közzé a tömegközlekedés biztonságáról szóló jelentését, amely szerint 2022-ben az ország összes közlekedési hálózatán 2 százalékkal nőtt a lopások és az erőszakos cselekmények száma.
Vágólapra másolva!

Közel 125 ezer ember vált lopás és erőszak áldozatává a francia tömegközlekedési eszközökön, akiknek 52 százaléka nő volt.

Miközben az itt elkövetett erőszakos lopások száma országszerte csökkent, a szexuális erőszak, valamint a szándékos testi sértés és az egyéb erőszakos cselekmények száma folyamatosan növekszik. A jelentés első megállapítása ugyanakkor, hogy az incidensek többsége nem erőszakos lopás. Más szóval, a zsebtolvajok uralják a tömegközlekedést, akik kihasználják az egy pillanatnyi figyelmetlenséget, és az utasok zsebeiben, táskáiban kutakodnak.

Egyre több a szexuális erőszak

Azonban a szexuális erőszakkal kapcsolatos esetek száma is folyamatosan nő, csaknem

20 százalékkal több szexuális erőszakos esetet jegyeztek fel a párizsi régióban. Az áldozatok 75 százalékát a 30 év alatti nők teszik ki. Közülük 24 százalék volt kiskorú.

A kép illusztráció! Forrás: Hans Lucas via AFP/Magali Cohen / Hans Lucas/Magali Cohen

Az elkövetők többsége migráns

A közösségi közlekedés biztonságának növelése érdekében a régió elnöke, Valérie Pécresse bejelentette, hogy este 10 órától széles körben bevezetik a párizsi buszokon az igény szerinti leszállást. A legtöbb bűncselekményt azonban a metróhálózaton követik el, ezért az Auber és az Opéra téren is

"biztonságos tereket" alakítanak ki, ahol azokat, akik nem érzik magukat biztonságban, szakemberek segítik majd.

A kép illusztráció! Forrás: Anadolu Agency via AFP/Julien Mattia

A statisztikai hivatal adatai szerint egyébként a bűncselekmények csaknem 70 százalékát migráns hátterű személyek követik el; a számokból kiderül, hogy az elkövetők többsége, egész pontosan 52 százaléka rendelkezik valamely afrikai ország állampolgárságával.