Kommunista családi klánok szidják a kormányt a Soros-blogon

Vágólapra másolva!
Ma reggel interjút publikált a Soros-blog Léderer Sándorral - írja a Magyar Nemzet. A megszólalás helye nem véletlen: Léderer ugyanis régóta Soros-pénzekben részesül, és támadja a kormánypártokat. Amiről a baloldalon régóta hallgatnak vele kapcsolatban: ő volt az, aki elfűrészelte a Regnum Marianum-templom helyén álló keresztet, apja befolyásos kommunista újságíró volt, testvérei pedig szintén régóta befolyásos liberális intézményekben dolgoznak.
Vágólapra másolva!

Egy régi Soros-kitartottal, Léderer Sándorral közölt interjút ma reggel a milliárdos spekuláns által pénzelt 444.hu.

A Léderer nevével fémjelzett K-Monitort már a kezdetek óta támogatja Soros György legfőbb alapítványa, az Open Society Foundations (OSF). Mindemellett egyéb amerikai pénzek is áramolnak a szervezethez. Erről maga a K-Monitor igazgatója, Léderer Sándor számolt be a ma reggeli interjúban, amikor elmondta:

A tavalyi éves bevételüknek olyan 15-16 százaléka jött az OSF-től.

A K-Monitor a 2017 és 2021 közötti időszakban 205 360 dollárt kapott közvetlenül a OSF-től, ami – 360 forintos árfolyamon számolva – 73 929 600 forintnak felel meg.

Léderernek azonban nem Soros az egyetlen tengerentúli támogatója. 2018-ban ugyanis Obama-ösztöndíjat kapott, melyet összesen húsz ember nyert el a húszezer pályázó közül. Az ösztöndíjat Barack Obama volt amerikai elnök alapítványa, az Obama Foundation ítélte oda. Léderer állítása szerint az ösztöndíj nem pénzbeli támogatást, hanem mentorálást jelent.

Léderer Sándor

Amit kevésbé emlegetnek a baloldalon Lédererrel kapcsolatban, az a közéleti indulása, amely 2000. november elsején egy keresztfűrészeléssel kezdődött. A városligeti Regnum Marianum-templomot a Rákosi-korszakban, 1951-ben bontották le, és a Felvonulási tér vette át a helyét.

A templom helyét később egy emlékmű jelezte, ennek fakeresztjét fűrészelte le és látta el egy vörös csillagos rajzzal Léderer Sándor, négy társával együtt.

Műve mellé odaírta: Budapesti Felszabadítási Front. Léderer egyébként a bíróságon tagadta, hogy előre kitervelték volna a bűncselekményt, és azt mondta, hogy „csak úgy" volt nála fűrész.

A másodfokon eljáró bíróság garázdaságban mondta ki őket bűnösnek, és felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. Ezzel együtt Léderer Sándor tíz hónap – két évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel megúszta a tettét.

Léderer egyébként befolyásos kommunista családból származik.

Apja, Léderer Pál újságíróként szolgálta a kommunista rendszert. Akkori pályájáról maga így beszélt egy 2017-es interjúban: „A Kopintnál, majd a Zöld Újságnál kezdtem a pályát, '77-től a Világgazdaság, később a HVG moszkvai tudósítója lettem. '81-ben járt le a kiküldetésem, és utána már csak egész rövid ideig voltam a szerkesztőségben." A Médiatörténet nevű oldalnak Léderer hozzátette:" '87-ben a televíziótól átkerültem a Népszabadsághoz. '89-ben, nyáron kiküldtek Kelet-Berlinbe, NDK-ba tudósítónak. Akkor már lehetett látni, hogy balhék vannak, de arra azért senki nem gondolt, hogy az év végére az NDK mint olyan már lényegében nem lesz. Ott maradtam '93-ig, de úgy, hogy közben végigcsináltuk a fal lebomlását, a német újraegyesítést, és az újraegyesített Németország tudósítójaként átkerültem Bonnba. '93-ban jöttem haza és lettem a Népszabadság külpolitikai rovatvezetője."

Léderer Sándor András nevű testvére is a Soros-körhöz tartozik: 2015 ősze óta a Helsinki Bizottság menekültügyi programjában dolgozik („advocacy vezető, főmunkatárs"). A bemutatkozásában a következőképpen ír a munkájáról: „Rendszeresen készítek információs anyagokat belföldi és külföldi szakmai szervezeteknek, önkénteseknek és újságíróknak, valamint több szakmai projektben dolgozom munkatársként vagy projektvezetőként. A magyar–szerb határon zajló tömeges visszakényszerítések dokumentációja mellett az áldozatok jogi eljárásait támogató bizonyítékok felkutatása és összegyűjtése is a feladatom, az évek során itt megszerzett tudásomat trénerként más országok jogvédőinek is igyekszem átadni. A menekültügyi program mellett a jogállamiság munkacsoport érdekérvényesítését is koordinálom." Emellett Léderer András 2002-től az SZDSZ tagja, 2003-tól az Új Generáció nevű szervezet országos ügyvivője, 2004-től a szervezet alelnöke, 2006-tól elnöke volt. 2008-ban a SZDSZ-ben befolyásos Országos Ügyvivői Testület tagja lett.

Léderer Sándor Dániel nevű testvére a Milestone Intézet nevű „progresszív oktatási központ" alapítója. Az intézet működését a DK-s vezetésű Erzsébetváros is támogatta. Minderről így írt a Tűzfacsoport 2021-ben: „Léderer Dániel a Milestone Intézet alapítójaként találta meg a helyét a világban.

A Milestone-ról két dolgot érdemes tudni: egyrészről saját meghatározásuk szerint az intézmény egy progresszív oktatási központ, másrészt pedig a Demokratikus Koalíció által vezetett Erzsébetváros jelentős segítséget nyújt az Intézet terjeszkedésében.

Niedermüller Péter polgármester ugyanis nemrég úgy döntött, hogy a Wesselényi utca 17. szám alól kilakoltatja Bauer Pétert és az általa vezetett Heti TV stúdióját. Az Erőművházként ismert Wesselényi utcai épületbe nem más költözik, mint a Léderer Dániel Milestone Intézete." Az intézetben egyébként már genderideológiát is oktatnak, és a Soros-egyetem, a CEU is hirdeti a honlapján.

Léderer Dániel szintén a 2010 előtti Gyurcsány–Bajnai-világ része volt, hiszen külpolitikai tanácsadóként a Miniszterelnöki Hivatalban gyűjtött tapasztalatokat.

Az interjú készítőjének személye is érdekes: Rényi Pál Dániel ugyanis Léderer Sándorhoz hasonlóan régi kommunista család leszármazottja.

Nagyapja, Rényi Péter 1954-ig, tehát a Rákosi-diktatúrában a Magyar Dolgozók Pártja agitációs és propagandaosztályának munkatársa, majd 1956-tól egészen 1988-ig a Népszabadság főszerkesztő-helyettese volt. Tehát még éppen együtt tudta kiszolgálni a végóráit élő diktatúrát Léderer apjával - írja a Magyar Nemzet. A Rényi-klánról az Origo itt írt.