Azbej Tristan: Egy aljas terrortámadás érte a zsidó államot

Azbej Tristan államtitkár, interjú, Arcok és történetek, 2022.03.09.
Vágólapra másolva!
Azbej Tristan a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára, a Hungary Helps program vezetője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt Izrael háborújáról, valamint a Magyarország által nyújtott támogatásokról.
Vágólapra másolva!

Izrael háborúja kapcsán a politikus elmondta, több dolgot is meg kellene tennie a világ és Európa országainak, amiket a magyar kormány megtett. Elsőként nevén kell nevezni a történéseket azaz ki kell jelenteni, október 7-én egy aljas terrortámadás érte a zsidó államot, ahogy azt is hangsúlyozni kell, Izraelnek joga van az önvédelemre. Mindezek mellett mindenkinek szolidaritásáról kellene biztosítania Izraelt, ami jelentős erkölcsi támogatást jelent.

Ezen túlmenően el kell érni azt is, hogy a Hamasz által elrabolt túszok szabadok legyenek, és épségben hazatérhessenek. Azt is hozzátette az államtitkár, a magyar kormány katari közreműködéssel már megkezdte az egyeztetéseket, hogy a túszul ejtett magyarok szabadok lehessenek,, ahogy arra is figyel Magyarország, mi történik a Gáza területén élő magyarokkal. Azbej Tristan szerint a fenti célok elérésében is nagy jelentősége volt Novák Katalin köztársasági elnök pár nappal ezelőtti izraeli villámlátogatásának.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.