Nevelt fiát semmizte ki egy budapesti csaló

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy budapesti fiúnak maradandó fogyatékossága lett egy munkahelyi balesetben, ami miatt több mint 160 millió forintos kártérítést kapott. A pénz kezelésével az anyját bízta meg, aki a tudta nélkül adott egy, a bankszámlához tartozó társkártyát a férjének is. A férfi azonban több tízmillió forintot költött el a családjára és magára a felesége és annak fia tudta nélkül.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves férfi együtt élt a feleségével, és az asszony nagykorú fiával. A fiúnak egy munkahelyi baleset miatt maradandó fogyatékossága lett, ezért a bíróság kártérítést ítélt meg neki.

Egy összegben közel 163,5 millió forintot utaltak ki neki.

A fiúnak akkor nem volt saját bankszámlája, ezért engedte, hogy az anyja számlájára utalják a pénzt, valamint őt bízta meg szóban azzal is, hogy kezelje az összeget. A kártérítés előtt sem a férfinak, sem a feleségének nem volt rendszeresen jövedelme, ezért úgy döntöttek, hogy ebből a pénzből fogják magukat fenntartani. A nő a fia tudta nélkül egy tárkártyát adott a bankszámlához a férfinak, ezek után pénzt vettek fel és vásárolgattak.

A férfi közel 49 millió forint elsikkasztásában vett részt, luxuscikkeket vett magának és a családjának. Emellett a felesége bankkártyáját is megszerezte, amivel a nő tudta nélkül 2,6 millió forintot költött el.

A rendőrség fotói a lefoglalt értékek egy részéről:

Az ügyészség a visszaeső férfit csalással és bűnsegédként elkövetett sikkasztással vádolja, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre. Ezen felül azt is javasolják, hogy a lefoglalt értékeket, a 69 millió forintot, ami még a számlán van, valamint az ingatlan megadott tulajdoni részét adják vissza a fiúnak.

A nő felelősségre vonásának törvényi akadálya volt, mert a fia nem tett ellene feljelentést – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

További sikkasztásos bűncselekményekről itt, itt, itt és itt olvashat.