Botrány Máté Gábor színházában: itt vannak a legújabb kínos kérdések

Vágólapra másolva!
Miután kiderült, hogy a Máté Gábor vezette Katona József Színház kedvezményes jegyet ad a Gyurcsány-párt tagjainak, a fővárosi Fidesz újabb kérdéseket tett fel a botránnyal kapcsolatban. Így többek között arra kíváncsiak, hogy a többi baloldali pártnak is felajánlották-e a kedvezményt, vagy Gyurcsányék kivételes helyzetben vannak a fővárosban?
Vágólapra másolva!

Botrány! Karácsony Gergely pedig ismét csak hallgat - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. A fővárosi Fidesz az alábbi kérdéseket tette fel a példátlan botránnyal kapcsolatban:

  • Vagy arról sem tudott, hogy miért kapnak kedvezményes jegyeket Gyurcsány Ferenc pártkatonái a fővárosi adófizetők pénzén fenntartott Katona József színházban?
  • A többi baloldali pártnak is felajánlották a kedvezményt, vagy Gyurcsányék kivételes helyzetben vannak a fővárosban?
  • Ha Karácsony Gergely mégsem tudott a kedvezményről, mit gondol a színházigazgató, Máté Gábor 6,3 millió forintos prémiuma jogosan járt az intézményvezetőnek?
  • Milyen alapon adnak 30 százalékos kedvezményt párttagoknak a jegyárakból, miközben a nehéz pénzügyi körülményekre hivatkozva többmilliós külön támogatást kérnek a magyar államtól is?
  • Egyszer vajon vége lesz a Karácsony Gergelyék körüli botrányoknak⁉

Bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény?

A korrupció ezen speciális, színházi formája kapcsán a politikai felelősség kérdése egyértelműen felvetődik: egy önkormányzatnak felelősen kell gazdálkodnia, itt pedig konkrétan az adófizetők pénzéből akarják kiegészíteni a DK-s párttagok jegyár-kedvezményét – mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász azzal kapcsolatban, hogy óriási botrány robbant ki a Katona József Színházban. A szakértő szerint az ügyben a hűtlen kezelés gyanúja vetődik fel. A Századvég tanácsadója azt is kijelentette, hogy az ügy morálisan elfogadhatatlan, az átlagembernél sokkal tehetősebb baloldali politikusoktól pedig arcátlan, hogy elvárják, hogy kedvezményes jegyeket igénybe véve nézhessenek meg színházi előadásokat.

Forrás: Fidesz Budapest/Facebook

Hozzátette: ebből is látszik, hogy ők nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak. Ha valóban olyan rossz lenne az emberek helyzete, ahogy beállítják, akkor pedig még inkább elfogadhatatlan, hogy az adófizetők pénzéből élő baloldali politikusok, akik ki tudnák fizetni a teljes árú jegyet is, egyéni kedvezménnyel járnak színházba.