Napokig vásárolt egy talált bankkártyával egy oroszlányi férfi

Tizenhatszor, fizetett, a, talált, bankkártyával,
Vágólapra másolva!
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt kell felelnie annak a férfinak, aki három nap alatt több, mint egy tucatszor vásárolt egy talált bankkártyával Oroszlányban.
Vágólapra másolva!

A férfi február 16-án

Oroszlányban egy bankkártyát talált az utcán, amellyel három egymást követő napon dohányboltban, étteremben, üzletekben, pékségben tizenhatszor fizetett.

A tulajdonos harmadnap vette észre, hogy eltűnt a bankkártyája, ekkor le is letiltotta. Amikor a tolvaj legközelebb egy dohányboltban fizetni akart a bankkártyával, már nem járt sikerrel, ezért a kártyát az üzletben hagyta, az eladó pedig visszaadta a tulajdonosnak.

A lopással okozott kár 52.465 forint,

ami megtérült azáltal, hogy a bank a tranzakciók összegét jóváírta a tulajdonos számláján.

A tatabányai ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen férfival szemben közmunka büntetést, és 52.465 forintnyi összegű vagyonelkobzást szabjon ki.

Tavaly egy budapesti pár vásárolt és tankolt egy villamoson talált bankkártyával, egy másik budapesti férfi pedig egy plázában talált egy elveszített kártyát, majd ahelyett, hogy leadta volna, több üzletben is bevásárolt vele.

Forrás: Ügyészség