Így védené hazánk szuverenitását az amerikai pénzekkel kitömött baloldali Political Capital

krekó péter,krekó,péter,political capital krekó péter krekó péter political capital interjú könyv szerző író konspirációs gondolkodás kutató összeesküvés elmélet Tömegparanoia portré huszonnegyhu Fotó: Bielik István / 24.hu
Fotó: Bielik István / 24.hu
Vágólapra másolva!
A dollárbaloldal már a látszatra sem ad, éppen az a Political Capital készített szuverenitásvédelmi csomagot, amely ezer szállal kötődik külföldi NGO-khoz, Brüsszelhez és az USA kormányzati szerveihez. A Magyar Nemzet egy összeállításban tárja fel, hogy az elemzőcég milyen támogatásokat kapott az elmúlt években a Soros-hálózattól, illetve azt, hogy a finanszírozói között találjuk az amerikai CIA külföldi megjelenési formájának tartott NED-et.
Vágólapra másolva!

Sajátos szuverenitásvédelmi csomagot készített a dollárbaloldalnak a Soros-hálózat, az Európai Unió, valamint az Amerikai Egyesült Államok kormányzati és titkosszolgálati szervei által is finanszírozott Political Capital (PC). A magyar közéletben két évtizede jelen lévő szervezet egyértelműen elkötelezett a nemzetállamok ellen dolgozó liberális, globalista erőknek, ami önmagában kétségbe vonja, hogy a javaslataik Magyarország valódi önrendelkezését szolgálnák – írja a Magyar Nemzet.

A portál szerint nem meglepő tehát, hogy áttekintve a PC honlapján olvasható szöveget, teljesen egyoldalú és a valós nemzetközi viszonyokkal köszönőviszonyban sem álló helyzetértékelést, illetve javaslatokat fogalmaznak meg. A hazai baloldal és a nemzetközi globalista hálózat évek óta ismert toposzai jelennek meg a csomagban. Ennek lényege, hogy szerintük

A PC ezért azt javasolja, hogy ezek ellen lépjen fel a magyar kormány, miközben úgy vélik, az EU és a NATO szövetségi rendszerben vállalt kötelezettségeknek való megfelelés nem tekinthető a szuverenitás külső sérelmének.

Arról persze egy szót sem ejtenek, hogy Brüsszel olyan kérdésekben akarja ráerőltetni a központi akaratot hazánkra, amiket az uniós szerződések nem tartalmaznak, illetve amelyeket éppen a hivatkozott megállapodások utaltak nemzeti hatáskörbe.

A lap szerint a belpolitikai életbe, a választásokba való külföldi beavatkozás eltűrése sem uniós, vagy NATO-kötelezettség, sőt a vezető nyugati államok, így például az USA is szigorú törvényekkel tiltják és üldözik az ilyen jellegű külső befolyásolási kísérleteket a saját országukban.

Karácsony Gergely Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Elképesztő támogatások

Az átlátszó politikai pamfletnek tekinthető javaslatcsomag alkotóitól nem újdonság ez a fajta baloldali propaganda, hiszen a Political Capital régi Soros-szövetséges és amerikai kormányzati szervekhez is ezer szállal kötődik. A közelmúltban, október 11-én nagyszabású rendezvényt szerveztek Budapest Forum 2023 néven, a fővárosi önkormányzat, a Soros-egyetem és a Political Capital szervezésében, a CEU belvárosi épületében.

Itt megjelentek a baloldalt külföldről támogató nagy szervezetek, és maga Karácsony Gergely főpolgármester is felszólalt.

A Political Capital vezetője, a társszervező Krekó Péter pedig egyesével felolvasta a szponzorok neveit, majd őszintén elmondta, hogy olyan partnereik vannak, amelyek valóban mesébe illő együttműködést hoztak számukra. A promófalon szerepel a NED (National Endowment for Democracy) és a GMF (German Marshall Fund), valamint más külföldi szervezetek, így a Friedrich Ebert Stiftung, Heinrich Böll Stiftung, illetve a Soros-egyetem és a PC is feltűnt.

Erős amerikai befolyás

Itt érdemes megállni két említett szervezetnél, a NED-nél és a GMF-nél – írják. Hozzáteszik: emlékezetes ugyanis, hogy a dollárbaloldal 2022-ben kirobbant, külföldi finanszírozási botránya miatt indult titkosszolgálati vizsgálat megállapításai között a Nemzeti Információs Központ (NIK) nyilvánosságra hozott jelentésében hangsúlyosan megjelent a két globalista NGO és a PC kapcsolata. A NIK által vizsgált Political Capital bankszámlaforgalmi adatai alapján bevételeinek csaknem fele külföldi eredetű.

A külföldi társadalmi szervezetektől érkező támogatások csaknem háromnegyede származik a NED-től és a GMF-től.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy egyik támogatójukat a NED-et szakértők a CIA hivatalossá tett külföldi megjelenéseként tartják számon. A jelentés rámutatott arra is, hogy a PC aktív szerepet vállal a magyar közvélemény orosz–ukrán háborúval kapcsolatos álláspontjának formálásában, ami egyértelműen külföldi támogatású politikai befolyásolási akciónak tekinthető.

Krekó Péter, a Political Capital igazgatója a Political Capital és a King Baudouin Alapítvány Új Egyezményt Európának? - Vita az Európai Unió jövőjéről című konferencián a budapesti Corner Rendezvényközpontban 2015. február 5-én Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A magát függetlennek nevező elemzőcég 2021–2022-ben a budapesti amerikai nagykövetségtől is kapott pénzt, méghozzá „az orosz befolyás veszélyeinek" kutatására.

A fentiek fényében érthető, hogy – bár a magyar emberek döntő többsége ellenzi, a PC vezetője, Krekó Péter, a dollárbaloldal politikusaihoz hasonlóan – kiállt az ukrajnai fegyverszállítások mellett.

– mondta az ATV-ben 2022 február végén. Ugyanez, az Ukrajnába történő fegyverszállítás a Momentum Mozgalom mindmáig gyakran hangoztatott álláspontja, azé a Momentum Mozgalomé, amely törvényszintre emelné a Sorosék által pénzelt Political Capital külföldi befolyás ellen irányuló csomagját.

Gurulnak a dollárok Soroséktól

A cég másik nagy szponzora Soros György és a spekuláns alapítványa. Csak 2015-ben például több mint kétszázezer dollár, azaz akkori értéken körülbelül

60 millió forint érkezett az Open Society Foundationstől a PC-hez.

Az OSF által nyilvánosságra hozott 2015-ös adatok szerint kétszázezer és mellé mintegy hétezer dollárt (60 millió forint) kapott akkor a Political Capital. A kisebb összeg célja egy fiatal szakember foglalkoztatása volt fél évig, a nagyobb pénz azonban az indokolás szerint arra érkezett, hogy növeljék elemzési és érdekvédelmi kapacitásaikat a migrációval, a szélsőjobboldali populizmussal és a választásokkal kapcsolatos kutatási területeken. Ezért nem meglepő, hogy honlapjukon fő támogatóik között tartják számon az OSF-et.

A Soros-alapítvány honlapja szerint 2016 és 2022 között nyolc alkalommal, összesen 385 123 dollárt (mai középárfolyamon: 134 millió forintot) fizettek a dollárbaloldali szuverenitáscsomagot író Political Capital számlájára.

Brüsszeli pénzcsap is van

A Political Capital más csatornán keresztül is kap pénzt. Egyebek mellett a szintén Soros-médiumnak számító 444-gyel együtt sikeresen pályáztak az Európai Bizottság kiírására, amely során egy „független multinacionális digitális központ" létrehozása a cél.

A pályázat során a 444.hu csaknem 150 millió forint támogatást kapott,

a projektben részt vesz még a Political Capital, a Mérték Médiaelemző Műhely és az Idea Alapítvány is. A Political Capital koordinátorként egészen pontosan 312 975,80 eurót, azaz körülbelül 120 millió forintot kap Brüsszelből. A pályázat 2023. január 1-jétől 2025. június 30-ig tart.