Katona József Színház helyett legyen Gyurcsány Ferenc Színház a Katona!

Máté Gábor, színész, rendező, 2023
Budapest, 2023. január 24. Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója a főváros egyesítésének 150. évfordulóját ünneplő Budapest 150 programsorozat nyitórendezvényén az Örkény Színházban 2023. január 24-én. A Budapest Nyitány című zeneszerzői pályázat meghirdetésével és a Budapest Drámapályázat díjátadójával kezdődött el a programsorozat. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Kedvezményes színházjegyek a DK-nak? Ne puházzanak, a Katona József Színház legyen Gyurcsány Ferenc Színház! – írta a közösségi oldalán Deutsch Tamás.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, kiderült: a Karácsony Gergely vezette budapesti önkormányzat fenntartása alá tartozó Katona József Színház 30%-kal olcsóbban adta a jegyeket a Gyurcsány-párt tagjainak. Máté Gábor igazgató elismerte, hogy mindez így történt, de lemondani nem volt hajlandó, inkább kirúgott egy közönségszervezőt. A Katonát sok tekintetben a markában tartó Ascher Tamás főrendező az Origónak úgy tett, mint aki nem is tudott az ügyről.

A Gyurcsány-párt egyik pesti polgármestere, Szaniszló Sándor az Origónak egyébként azzal magyarázta a példátlan botrányt, hogy nincs elég néző a Katona József Színházban.