A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHollandia-Magyarország
HUNEszter Muhari
14:10VívásSe-Ra Song-Eszter Muhari
NyílNyíl

Katona József pártszínház - videó

Máté Gábor, színész, rendező, 2023
Budapest, 2015. október 22. A magyar színház- és filmművészet kategóriában Prima Primissima díjra jelölt Máté Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező Budapesten, a Katona József Színházban 2015. október 22-én. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
"Szeretnél olcsón színházba járni? Lépj be a DK-ba!" - hangzott el Apáti Bence legújabb videójában.  A Katonában kirobbant a botrány, hogy DK-s párttagsági igazolványra osztogattak jóárasított jegyeket az elvtársak! -  közölte Apáti. 
Vágólapra másolva!

Miután kiderült, a Gyurcsány-párt tagjai 30 százalékos kedvezménnyel mehetnek a Katona József Színházba, Máté Gábor igazgató megijedt a példátlan botránytól és azonnal felelősöket keresett. Álvizsgálatot indított, és mielőtt neki kellene távoznia, három szerencsétlen embert odadobott. Pontosabban egyet kidobott, ha jól értjük a zagyva közleményt, egy közönségszervezőtől és két dolgozótól feltehetően elvette a karácsonyi jutalmat. Ezek szerint igazgatóként ő semmiről nem tehet.

Az ügy annyira kínos, hogy már fegyelmi is van a színházban, és több baloldali politikus is vizsgálatot akar. Gyurcsány emberei persze inkább magyarázkodtak. A legmegdöbbentőbb Szaniszló Sándor, az MSZP-ből Gyurcsányhoz dezertált polgármester volt, aki kijelentette: azért kaptak kedvezménnyel jegyeket, mert a Katona József Színházban kevés a néző, nem tudják eladni a jegyeket.

A Katona József Színház botrányos esetét Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója „megengedhetetlennek" nevezte, úgy véli, hasonló kedvezményeket egy felelős színház inkább nehézséggel élő társadalmi csoportoknak ajánlhat fel.

Lapunk kérdésére Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója azt nyilatkozta: szerinte ami történt, az a színházak világában példátlan. „...a színházba eszembe sem jut bevinni a politikát, és ezt elvárom az összes kollégámtól.

Apáti Bence: Miért nem ingyen adják a jegyeket?

Apáti Bence pedig legújabb videójában többek között arról beszélt, hogy kísértet járja be a Katonát, nem is, inkább a Katona Színház Fantomja. Miért csak 30 százalék? - tette fel a kérdést.

Esetleg Feri táncolhatna is - tette hozzá. Apáti felidézte, hogy Gyurcsány emberei nem győznek ódákat zengeni a Katonáról. Gy. Németh Erzsébet, Gyurcsány-párti képviselő is folyamatosan népszerűsíti a közösségi oldalán a színházat. Apáti szerint azon sem kell majd meglepődni, ha valaki a színházban kevesebbet fizet majd a büfében, ha DK-s párttagságija van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!