Orbán Viktor: A magyarok sorsáról csak a magyarok dönthetnek

ORBÁN Viktor, Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
Budapest, 2023. december 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. december 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Minden politikai vita mélyén a szuverenitás rejtőzik, amely röviden annyit tesz: a magyarok sorsáról csak a magyarok dönthetnek. Beavatkozási kísérletek azonban ma is vannak, a dollárbaloldal és a dollármédia ügye pont erről szól - hangsúlyozta a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában a magyar miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban közölte:

Mindenkire szükség van, akinek fontos Magyarország függetlensége, szuverenitása; ez a nehéz harcokban támogatást ad a magyar kormánynak, ezért kért mindenkit, hogy töltse ki a konzultációs ívet, "szánjon néhány percet a hazájára".

Kiemelte: a külföldiek a Magyarországhoz hasonló méretű országok döntéseit esetről esetre próbálják befolyásolni, most például az amerikaiak törekednek arra, hogy "belepréseljenek bennünket az ukrán háborúba", de gazdasági lobbiérdekek is elő szoktak kerülni.

- mutatott rá.

Hozzátette: ezért a szuverenitásvédelem érdekében a parlamentnek hoznia kell néhány döntést, és sokkal komolyabban kell venni a következő években is a beavatkozási kísérletek előtti utak eltorlaszolását.