"Újra és újra átélem a történteket" - Megszólalt a börgöndi tragédia egyik szemtanúja

Székesfehérvár, 2023. szeptember 10. 2022. szeptember 11-én a börgöndi repülőnapon készült felvétel egy Trojan típusú repülőgépről. A gép egy évvel később 2023. szeptember 10-én, a börgöndi repülőnapon lezuhant. A balesetben ketten meghaltak. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Olga, a hitvese és a gyermekeik a saját szemükkel látták, amint a gép lezuhant, majd kigyulladt.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban az Origó is megírta, a börgöndi repülőnapokon az egyik kisgép, apával és fiával a fedélzetén a földbe csapódott.

A Borsnak megszólalt egy szemtanú, aki hátborzongató részleteket osztott meg:

- mondta Olga.

A gép a levegőben hirtelen cikázni kezdett, majd hatalmas sebességgel a földbe csapódott. A repülő gyorsan porig égett, a fedélzetén tartózkodóknak esélyük sem volt a menekülésre. Rajtuk kívül hárman égési sérüléseket szenvedtek.

2022. szeptember 11-én a börgöndi repülőnapon készült felvétel egy Trojan típusú repülőgépről. A gép egy évvel később 2023. szeptember 10-én, a börgöndi repülőnapon lezuhant. A balesetben ketten meghaltak. Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

– magyarázta a nő, aki a történtek után hazafelé vette az irányt a családjával.

"Újra és újra átélem a történteket. Lejátszódnak előttem az események, emiatt pedig alig tudom a sírást abbahagyni. A gyerekek is átélték a borzalmat, de bízom benne, hogy pszichológus nélkül is fel tudják majd dolgozni a látottakat"

– fejezte be Olga.

A baleset két áldozata, Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád a repülős társadalom elismert alakjai voltak.

Az ismerőseik szerint az apa tapasztalt pilótának számított. Hogy pontosan mi okozta a tragédiát, azt szakértők bevonásával fogják megállapítani.

A baleset videón: