Újabb két hónappal hosszabbíthatják meg a letartóztatását annak a bolgár férfinak, akit októberben értek tetten az M1-esen, miközben 11 migránst akart Ausztriába vinni pénzért cserébe. A férfi a rendőröket látva gyorsított, és menekült, majd egy benzinkútnál balesetet okozott. Ezután futva próbált továbbmenekülni, de hiába.

A bolgár férfi október 17-én hajnalban a magyar–szerb-határ közelében lévő elhagyatott erdős területen egy lengyel megbízója utasítására, 5.000 euróért felvett 11 migránst, akik afgánoknak vallották magukat,majd megpróbálta őket illegálisan Ausztriába juttatni.

Az M1 autópálya 86,8 km-szelvényénél a rendőrökmegpróbálták megállítani a kocsit, a férfi azonban gyorsított, és elmenekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől.Közel 180-nal hajtott az M1 autópályán, aztán a 107 km-nél letért jobbra, Győr felé.

Nem sokkal később elvesztette az irányítást a kocsi felett, és egy benzinkút bevezető sávján keresztül fennakadt, és több táblát elsodorva a benzinkút parkolójába csapódott. Ezután a férfi kiugrott a kocsiból és az 1-es számú főút mellett futva menekült, melyet követően a rendőrök elfogták.

A kép illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A bíróság ügyészi javaslatra október 19-én elrendelte a férfi letartóztatását, melyet február 19-ig meghosszabbított.

Az ügyészség most javasolta a letartóztatás újabb két hónappal történő hosszabbítását.