A HUNOR továbbra is kutat Törökországban

Törökország, földrengés, mentőalakulat, Magyar mentőalakulat,
Budapest, 2023. február 6. A törökországi földrengés áldozatainak segítséget nyújtó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő csapata az útnak indításán Budapesten 2023. február 6-án. A Hunor mentőszervezet csapata 55 fővel, a tűzoltókon kívül katonaorvosokkal és a mentőszolgálat munkatársaival indul Törökországba. Továbbá személykereső kutyákat is visznek magukkal. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A HUNOR mentőcsapat a mai napon is folytatta a mentést Törökországban, egy, a keresőkutyák által jelzett túlélő után kutattak egy többemeletes épület alsó szintjén.
Vágólapra másolva!

A mentést a mentőszolgálat orvosai és a TEK munkatársai segítették, például a mobiltelefon jeleinek keresésével - írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye.

Az ENSZ OCHA (Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala) adatai szerint a törökországi mentésben eddig 144 túlélőt és 248 holttestet emeltek ki.

A Hunor mentőszervezet csapata 55 fővel, a tűzoltókon kívül katonaorvosokkal és a mentőszolgálat munkatársaival indult Törökországba. Továbbá személykereső kutyákat is vittek magukkal. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nyolc régióban folyik mentés. Antakya településen 18 ország kutató-mentő csapata dolgozik 750 fővel.

Bár a HUNOR újabb túlélőt nem talált, az állomány továbbra sem hagyja fel a keresést, a csapat minden tagja egészséges, az ellátásukat Magyarország ankarai nagykövete folyamatosan segíti.