Mentegeti a PDSZ a tanárt, akinek egy gyerekkel van szexuális viszonya

Bite Zsolt
Vágólapra másolva!
A PDSZ egy érdekvédelmi szervezet, és arról, hogy milyen a tagjaink magánélete, és hogy ez törvénybe ütközik-e, azt majd az illetékes hatóságok eldöntik, mi nem fogunk nyomozást indítani Bite Zsolt ügyében - így reagált az Origónak Komjáthy Anna, a PDSZ elnöke azzal kapcsolatban, hogy Bite Zsolt állítása szerint egy 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot. A botránnyal kapcsolatban kerestük az érintett iskolát és Bite Zsoltot is, de kérdéseinkre egyelőre nem válaszoltak. 
Vágólapra másolva!

Videóbejegyzésben "dicsekedett el" azzal a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola LMBTQ-aktivista tanára, Bite Zsolt, hogy egy 15 éves fiúval tart fenn homoszexuális kapcsolatot, de szerinte ez teljesen rendben van, ő ettől még nem lesz pedofil, ha pedig valakinek nem tetszik a dolog, azt beperli. A videóban azt is kifejti a tanár, hogy őt olyan „neves" szervezetek védik ingyen, mint a TASZ, a Helsinki Bizottság vagy éppen a Gyurcsány Ferenc pártjához (DK) közel állónak tartott PDSZ.

Lelkes LMBTQ-propagandista Bite Zsolt Forrás: Origo

Félmeztelenre is vetkőzött Forrás: Origo

Bite Zsolt a közösségi oldala alapján egyébként rendszeres résztvevője a baloldali tanártüntetéseknek, és erről több poszt is megtekinthető.

Forrás: Origo

A Blikk saját információira hivatkozva azt írta, Bitét ma kirúgták az iskolából.

A botránnyal kapcsolatban megkerestük Bite Zsoltot, a PDSZ-t, és a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát is.

Bite Zsolttól az alábbiakat kérdeztük:

  • Igaz-e amiket a videóban állított?
  • Valóban a tanítványa volt a 15 éves fiú?
  • Volt-e már korábban valamilyen tanítványával szexuális kapcsolata?
  • Valóban az iskola eltávolította Önt az állásából?

Miután a levelünket elküldtük, Bite minden bejegyzését törölte a közösségi oldaláról. Választ cikkünk megjelenéséig nem kaptunk.

PDSZ: Nem indítunk nyomozást Bite Zsolt ügyében

Az ügyről semmit nem gondolok, mert a PDSZ-el nincs összefüggésben ez az ügy - mondta Komjáthy Anna, a PDSZ elnöke az Origónak. Bite Zsolt tagja a PDSZ-nek, és többször az ügyvédünk és más jogász is adott neki munkajogi tanácsot, olyan kérdésekben, amelyekben igaza volt - tette hozzá.

Komjáthy Anna kifejtette, hogy ha valaki feljelenti Bitét és elítélik, akkor más lesz a dolog, de egyelőre csak egy magamutogató ember ostoba megnyilvánulása volt ez, és nincs hozzá közük. "Nekünk arról van véleményünk, ha munkajogi ügyben hozzánk fordult, és abban igaza volt, de ezzel lezárult a kapcsolatunk". Arra a kérdésünkre, hogy egy tanárnak lehet-e viszonya egy diákjával azt felelte, hogy

Mi nem foglalkozunk senkinek a magánéletével, de egy pedagógus nem csinálhat törvénybe ütköző dolgokat, ez a szakszervezet és az én véleményem is - zárta Komjáthy.

Nincs válasz

Az üggyel kapcsolatban a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskolát is megkerestük. Az alábbi kérdéseket küldtük nekik:

  • Mit szól ehhez az ügyhöz az iskola?
  • Helyénvalónak tartják-e ezt a viselkedést egy tanártól?
  • Tudnak-e arról, hogy más diákokkal is tartott-e fenn viszonyt Bite Zsolt?

Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Feljelentés

Később kiderült, hogy szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt feljelentést tett a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense ellen Tényi István. A közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István Magyar Nemzethez eljuttatott indoklása szerintBite Zsolt – aki egyben az iskola fotósa is – egy tizenöt éves fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot, de szerinte ez teljesen rendben van, mivel ez nem pedofília, hanem efebofília.

Az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a szexuális erőszak bűntett gyanúja, ezért a feljelentő a Btk. 198. paragrafusának vonatkozó rendelkezései, valamint a Be. 29. paragrafusának pontjai alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kéri.