Tömegeket vert át a zalai áljézus

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi gyógyító és lelket mentő mesternek adta ki magát Zalában, csoportos foglalkozásokon tartott előadásokat a szeret, jótékonykodás fontosságáról, megtisztulásról és szerénységről. A követői bizalmába férkőzött, majd a jótékonykodásra kapott pénzt magára költötte.
Vágólapra másolva!

Egy férfi évtizedeken keresztül spirituális, energiával gyógyító mesternek adta ki magát. A betegeit, tanítványait csoportos és egyéni foglalkozásokon is fogadta. A feltétel nélküli szeretetről, Istenről, a Megváltóról, az anyagi javak megvetéséről, a testi és lelki megtisztulásról, a szerénységről, az odaadásról és a mások iránti önzetlen áldozatról, a testiséget jelentő vágyak távoltartásáról beszélt.

A tanítványai egy naiv, pénzügyekhez nem értő embernek ismerték meg.

Több nagyvárosban is találkozott a híveivel, magát Jézus inkarnációjának, s ezáltal „gyógyító és lelket mentő mesternek" tüntette fel. Beférkőzött a tanítványai bizalmába, érzelmi függőséget alakított ki náluk, majd befolyásolni kezdte az életüket, a döntéseiket.Arra buzdította őket, hogy adakozzanak neki.

A hívek pénzt adtak az áljézusnak, amit ő magára költött.

A hívői egy része végig hitt a férfi küldetésében, de sokan voltak olyanok, akik ,egkérdőjelezték, mégsem tudtak kitörni a "bűvköréből", mert azzal fenyegette meg őket, hogy aki elárulja őt, az megbetegszik.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Több millió forintot szerzett meg

A férfi 1996-ban ismerkedett meg egy Libanonban élő, magyar származású, jómódú doktornővel, akivel hamar bizalmi kapcsolatot alakított ki. A nőt teljesen elvarázsolta a férfi, ezért bőkezűen támogatta őt, ékszerekkel, órákkal és nyaralásokkal is. 2012 tavaszán az áljézus rávette a nőt, hogy fektessen be egy házba egy zalai faluban. A nő átadott neki 6700 eurót, és felhatalmazta a férfit, hogy járjon el helyette az ügyben.

A következő év januárjában vett is egy házat, de a saját nevére, amiről a nő 2018-ig nem tudott.

Még ugyanebben az évben a férfi 40 ezer eurót kért a nőtől egy "titokzatos jó célra". A nő elküldte a pénzt az áljézus egyik tanítványa számlájára, aki levette és odaadta a csalónak. Az áljézus azt mondta a nőnek, hogy ebből akarja elindítani Cipruson a gyógyító-tanító munkáját, valójában ezt a pénzt is saját magára költötte. Aztán még egyszer becsapta. 2016 tavaszán a férfi megint segítséget kért a nőtől. Úgy szerezte meg a 420 ezer forintot érő arany ékszereit, hogy azt hazudta, hogy azok árából gyerekeket fog táboroztatni. Ez azonban hazugság volt, a pénzt megtartotta.

Ezzel összesen több mint 14 millió forintos kárt okozott a nőnek.

Egy másik nő 2004-től kezdve vett részt a férfi foglalkozásain. Bizalmas kapcsolat alakult ki közöttük, a nő abszolút hitt a férfinek, aki azt hazudta híveinek, hogy számára fontos az önfeláldozás és a rászorulók megsegítése. Még abban az évben eladta az apjától örökölt házat, amit megtudott a férfi is. Rávette a nőt, hogy adományozzon a pénzből.

A nő adott neki 5 millió forintot, amiről azt gondolta, hogy gyerekek táboroztatására fogja elkölteni. A férfi ezt az adományt is a luxus élete fenntartására költötte.

2003-ban a csaló egy egész olyan családot behálózott, amely rendszeresen részt vett a foglalkozásain. A családtagok megengedték, hogy a férfi több házukban is foglalkozást tartson, adományokat adtak neki, bevásároltak neki és fizették a nyaralását. 2015-ben a férfi azzal kereste meg a családanyát, hogy nincs otthona és segítséget kér.

Némi győzködés után a nő 10 millió forintot adott neki, hogy lakást tudjon venni. Ebben az időszakban már 8 ház volt a nevén.

A pénzbőől vett még egy lakást. A 10 milliós kár végül a tulajdonjog átruházásával megtérült. Az áljézus rendszeresen felhívta a figyelmet az adományozás fontosságára, ezért többször is szervezett gyűjtést.

16 embertől több mint 400 ezer forintot szerzett meg így 3 alkalom alatt.

Egy másik férfi a családjával 2003-ban ismerkedett meg a csalóval. A tanítások hatására erkölcsi kötelességének érezte, hogy segítsen a rászorulókon. 2010-ben a csaló azzal kereste meg, hogy tud egy olyan emberről, akit támogathatna. Innentől kezdve a férfi havonta 60-100 ezer forintot adott a csalónak,

még azok után is, hogy az közölte, hogy a támogatott ember meghalt.

Összesen 900 ezer forintot csalt ki tőle a férfi.

2018 nyarán többen megtudták, hogy a férfi kihasználja őket, és el akarták számoltatni a pénzről. Az egyik nő, aki azóta meghalt, 2019-ben egy férfi ismerősével megpróbálta személyesen felvenni a kapcsolatot a csalóval,az áljézus úgy döntött, elmenekül. De előbb még tett valamit. Amikor meglátta, hogy a nő egy férfi mellett ül a kocsiban, a csaló szidni kezdte és rángatta a kocsijuk ajtaját. A nőnek segítő férfi ijedtében magára zárta az ajtót és hívta a segélyhívót. A csaló elmenekült. A férfi az előkészítő ülésen nem ismerte el a bűnösségét és nem tett vallomást. Az ügyben áprilisban kezdődik a tárgyalás a Zalaegerszegi Törvényszéken – írja a birosag.hu.