Most a Dunaferről hazudott Soros blogja

Dunaferr, Dunai Vasmű, Dunaújváros, kohászat
Vágólapra másolva!
Ismét figyelmen kívül hagyta a valós tényeket Soros blogja, a 444, amikor a jelenleg felszámolás alatt álló Dunaferről írtak súlyos, torz dolgokat. A háttérben egy súlyos összefonódásra bukkant az Origo. 
Vágólapra másolva!

Miközben a kormányzat mindent elkövet annak érdekében, hogy a Dunaferr működését biztosítsa, a 4500 dolgozó fizetését megkapja, addig a dunaujvaros.com-on, majd Soros György blogján, a 444-en egy olyan írás látott napvilágot, mely szerint a cég jelenlegi nehéz pénzügyi helyzete az elmúlt hónapok gazdasági tevékenységének következménye lenne. A két propagandaoldal csak arról felejtett el beszámolni, hogy a korábbi vezetőség több százmilliárd forintos kárt okozhatott.

Most a Soros-blog nem mondott igazat a Dunaferről Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Érdekes összefonódás

A két portál arról is elfelejtett beszámolni, hogy az ISD DUNAFERR Zrt. felszámolást követően felmentett vezetősége 15 darab, összesen mintegy 1,5 milliárd Ft értékű, az ISD Kokszoló Kft. részére előnytelen szerződést kötött meg. Az Origo kutatása szerint

a dunaujvaros.com weboldal üzemeltetője az a DS Média Kft., amelynek vezető tisztségviselője és tulajdonosa egyazon személy, akivel az ISD Kokszoló Kft. a tevékenysége leállítási elhatározását követően az ISD Kokszoló Kft. részére kiemelten hátrányos és kirívóan magas, 1,5 milliárd Ft összegű keretszerződést megkötötte.

A megkötött szerződések felülvizsgálata most is zajlik.

A Soros-blog azzal kapcsolatban is torzított, miszerint elmaradt volna az érdemi karbantartás. A valótlan információkból való következtetések is tévesek, mint a környezetre és az egészségre ártalmas anyagok megnövekedett kibocsátása és az üzembiztonság romlása, melyek elkerülésére kiemelt figyelmet fordít továbbra is a társaság új vezetősége.