Újabb nyugdíjasoktól csaltak ki pénzt termékbemutatós csalók

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Két férfi alapított egy céget, amivel később egészségügyi felmérésekre és termékbemutatókra hívtak meg idős embereket. Ott álorvosok megvizsgálták őket, és elhitették velük, hogy betegek. Különféle rossz minőségű gyógyítóeszközt ajánlottak nekik, amiket az áruk többszöröséért adtak el a nyugdíjasoknak.
Vágólapra másolva!

A 38 és 39 éves férfiak 2015-ben elhatározták, hogy alapítanak egy céget, amin keresztül csalással fognak pénzt szerezni.

Azt tervezték, hogy egészségügyi felmérésnek álcázott termékbemutatókon időseket fognak átverni, rossz minőségő termékeket adnak el nekik az áruk többszöröséért.

A csaláshoz alkalmazottakat vettek fel, akik telefonon keresték fel az idős embereket, majd szív- és érrendszeri vizsgálatra hívták őket Budapesten, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és Pápán. Hogy fenntartsák az illúziót,

a vizsgálatokat fehér köpenyes alkalmazottak végezték, egyszer-egyszer igazi orvosok is segítettek nekik.

Azok, akiknek nem volt doktori végzettségük, aposztróffal használták a doktori címet.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Amíg az idősek a jellemzően negatív orvosi eredményeiket várták, a termékbemutatókon bemutatták nekik a „csodaeszközöket", amik megszüntetik a panaszaikat. Ezek az eszközök rossz minőségűek voltak, és több százezer forintot kértek értük.

Volt olyan ágynemű garnitúra, aminek a használati utasítását és a leírását a főszervezők írták meg.

Az alkalmazottak a termékekért jellemzően 60 és 900 ezer forint közötti összegeket kértek és kaptak az idősektől. Az ügyészség a két főszervező, valamint 30 másik ember, köztük két orvos ellen is csalás miatt emelt vádat. Az ügyben a bíróság már elkezdte az előkészítő üléseket, heten beismerő vallomást tettek és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Őket a bíróság pénzbüntetésre és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 9 másik ember ellen, köztük a két főszervező ellen, viszont letöltendő börtönbüntetést javasoltak.